CE Oltenia a împărţit, pe hârtie, loturile strămutaţilor din Seciuri

Complexul Energetic Oltenia a început să le repartizeze celor aproape 30 de sinistraţi din Seciuri loturile de teren pe care compania va ridica noile locuinţe. Repartizarea s-a făcut pe hârtie şi pare să atragă după ea un nou scandal, sinistraţii declarând că societatea nu respectă nici de această dată hotărârea judecătorească privind numărul de metri pătraţi alocat fiecărui om în parte. Cristinel Ciocan, reprezentantul sinistraţilor în instanţă, a spus că doar patru oameni au renunţat la construirea caselor în favoarea banilor.

Sinistraţii din satul Seciuri, comuna Roşia de Amaradia, vor primi locuinţe noi construite de Complexul Energetic Oltenia în cartierul Drăgoieni din Târgu Jiu. Repartizarea loturilor a început deja, oamenii fiind chemaţi la companie pentru a-şi lua în primire, pe hârtie, lotul de pământ. ”Ne-au chemat la CEO, chipurile ne-au dat loturile, dar ei toată treaba asta au făcut-o ca nu cumva eu să fac vreo plângere penală împotriva lor pentru nepunerea în executare, pentru că asta este infracţiune. Noi nu am văzut fizic loturile pentru că au refuzat să ne ducă, este o hoţie şi aici pentru că în hotărâre spune o mie de metri pătraţi şi clădirile ce am avut. Când m-am dus să văd loturile pe hârtie, lotul meu era de 34 de metri lungime pe 20 lăţime, asta înseamnă 680 de metri, eu unul nu voi accepta pentru că scrie o mie de metri în hotărâre. Vreau să ne arate fizic unde sunt cei o mie de metri pătraţi din hotărâre”, a spus Cristinel Ciocan, sinistrat.

Oamenii spun că numai patru din cei aproape 30 de sinistraţi din Seciuri au renunţat la case noi în favoarea sumelor primite de la companie. Cristinel Ciocan spune că este vorba de acele persoane din ale căror locuinţe nu a mai rămas nimic la Seciuri şi au făcut împrumuturi în bănci ca să-şi cumpere în alte părţi. ”Patru din cei 30 de membri ai asociaţiei au optat pentru bani, dar i-au şantajat să dea ce au la Seciuri acolo, practic noi nu am câştigat nimic, eu dau la Seciuri, ei îmi dau la Drăgoieni, deci noi tot nu câştigăm nimic. Sunt patru persoane care nu mai au nimic şi s-au împrumutat în bănci şi normal că au fost de acord să ia banii ca să-şi plătească ratele, dar le-a dat cât au vrut ei, nu cât a reieşit din expertiză”, a spus Cristinel Ciocan.

Reprezentanţii companiei miniere au declarat în urmă cu două săptămâni că se derulează etapele necesare obţinerii certificatelor de urbanism în scopul eliberării autorizaţiilor de construcţie individuale, lucru confirmat de primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: