CE Oltenia nu va fi gata la 15 mai

Complexul Oltenia va fi înfiinţat, dar sigur nu va fi gata la 15 mai, deoarece unele dintre procedurile făcute la Registrul Comerţului au deja întârzieri de câteva zile. Ministerul Economiei a găzduit ieri ultima Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) a celor patru companii miniere și energetice din Oltenia. Potrivit sindicaliştilor, cel mai important punct de pe ordine de zi a fost acela al avizării situaţiei economico-financiare a anului 2011, aviz fără de care cele patru entităţi componente CEO nu puteau fi radiate de la Registrul Comerţului.

Marin Golea, liderul sindicatului ”Minerul” din cadrul CE Rovinari, a precizat ieri că oricum aceste formalităţi au suferit o întârziere de aproape zece zile. ”Ieri a fost ultima şedinţă AGA în care s-a avizat situația economico-financiară a celor patru societăţi componente pe anul 2011. Știți că noi, sindicatele, nu am fost de acord să se ia în calcul situația financiară pe anul 2010 așa că acum sunt toate lucrurile în ordine. Acest aviz este necesar și la Registrul Comerțului pentru a fi eliberate actele de radiere”, a declarat Marin Golea.

Imediat după eliberarea actelor de radiere, judecătorul delegat poate da un termen de funcţionare a noii structuri energetice. ”Înainte de înființarea CEO, trebuia acest aviz, apoi prezentarea la Registrul Comerțului și apoi judecătorul delegat va da un termen de punere în funcţiune. Ceea ce va urma apoi va fi şi mai complicat”, a declarat Marin Golea.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: