Ce primării primesc bani înainte de alegeri

Apropierea alegerilor prezidenţiale a adus bani mai multor primării din judeţul Gorj pentru finalizarea lucrărilor de investiţii, unele începute chiar şi cu cinci ani în urmă. Edilii locali spun că fondurile sunt binevenite indiferent de împrejurările în care au fost alocate. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că, în luna octombrie, va mai fi repartizată Gorjului suma de 16 milioane de lei pentru continuarea proiectelor vechi şi întocmirea documentaţiei pentru alte proiecte noi, ce vor constitui front de lucru anul viitor.

Câteva primării din Gorj au primit bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre primăriile de la Stăneşti, Leleşti, Plopşoru, Stoina, Urdari, Văgiuleşti, Vladimir, Crasna, Berleşti, Bustuchin, Dănciuleşti, Logreşti, Bumbeşti Piţic, Aninoasa, Baia de Fier şi Băleşti.

Fondurile au fost alocate pentru continuarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, precum şi pentru modernizare a drumurilor comunale. Excepţie face Primăria Bumbeşti Piţic care a primit şi fonduri pentru finalizarea podului de pe râul Galben. Autorităţile locale de la Bumbeşti Piţic au primit 500.550 lei pentru asigurarea accesului peste râul Galben şi 462.568 lei pentru lucrările de modernizare a drumului comunal DC 12 Berceşti-Zorleşti. La Văgiuleşti a ajuns suma de 810.995 lei. Potrivit edilului local, banii au fost alocaţi pentru continuarea unor lucrări începute în anul 2005. „Ni s-au dat bani pentru un proiect început din anul 2005. Este vorba despre o reţea de alimentare cu apă pentru satele Murgeşti şi Covrigi. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 85%, iar dacă se mai amâna cu alocarea banilor exista riscul să apară probleme la puţuri”, a declarat Constantin Pârjol, primarul de la Văgiuleşti.

Primăria Leleşti a ieşit din impas

Banii de la Guvern a scos din impas şi Primăria Leleşti care s-a ales cu conturile blocate din cauza lucrări de captare şi aducţiune apă. Edilul local este convins că banii nu i s-au dat pentru a reveni la PSD. Este vorba despre suma de 330.000 lei. „Banii sunt bineveniţi. Nouă ni s-au blocat conturile şi am făcut un credit pentru a rezolva problema. Creditul s-a aprobat, dar nu-l vom mai folosi pentru aducţiunea cu apă, ci pentru o altă investiţie. Chiar dacă banii au venit înainte de alegeri, nu cred că ăsta este motivul pentru care mi s-au dat. Într-adevăr, am avut discuţii de a reveni la PSD, dar încă nu am depus adeziunea”, a declarat Marian Rotaru, primarul de la Leleşti.

ASIGURĂRI

Preşedintele Consiliului Judeţean dă asigurări că vor mai veni bani şi în luna octombrie. „Per total, acum s-au alocat 9 milioane de lei, urmând ca în luna octombrie să mai primim încă 16 milioane de lei, bani ce vor fi repartizaţi pentru continuarea proiectelor vechi, precum şi pentru demararea de proiecte noi, pentru întocmirea documentaţiei, astfel încât anul viitor să intrăm cu front de lucru pentru infrastructură, apă, canal şi modernizare de drumuri”, a precizat Ion Călinoiu.

Lista003_Page_2

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: