Ce spun Mitrescu și Rușeț despre congresul lui Condescu

Liderii sindicali Ion Rușeț și Constantin Mitrescu au comentat anunțul lui Marin Condescu privind convocarea unui congres al FNME în octombrie. Ion Rușeț a menționat că este nevoie de o dezbatere în interiorul federației, iar Mitrescu exclude eventuala plecare a lui Condescu.

Unii lideri de sindicat precum Nelu Roșca sau Gabriel Bălăceanu au cerut la televizor demisia Biroului Executiv al Federației Mine Energie. Pe de altă parte, Rușeț spune că au fost mai multe întâlniri și nu au fost persoane care să ceară demisia vreunui membru din Biroul Executiv al FNME. “Un eventual congres nu poate să facă decât să dezbată activitatea Biroului și să ia cele mai oportune decizii”, a declarat Rușeț.

Un alt lider, Constantin Mitrescu de la Rovinari, nu vede cu ochi buni o eventuală retragere a lui Condescu în condițiile în care mișcarea sindicală, dar și membrii ei, au probleme: „Domnul Condescu a fost confirmat de un congres și dumnealui are sarcina să ducă mandatul la bun sfârșit, să nu se retragă. În momente grele să te retragi din federație e un minus”. Acesta a mai spus că FNME este singura federație care se preocupă de salariați. „Noi nu am terminat lupta, am declanșat în instanță și sunt sigur că vom câștiga drepturile”, a mai precizat acesta.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: