Centrala de la Arcani livrează energie în sistemul naţional

Centrala fotovoltaică de la Arcani livrează energie în Sistemul Energetic Naţional! Acest lucru a fost confirmat atât de primarul din Arcani, Ion Popescu, cât şi de firma care deţine centrala, Tinmar.

Furnizorul de energie Tinmar deţine centrala fotovoltaică de 3 MWh de la Arcani, iar energia produsă intră în sistemul energetic naţional. Din energia consumată la nivelul ţării, fotovoltaicele asigură între 5 şi 7 MWh, potrivit Transelectrica. Primarul din Arcani a declarat ieri că centrala aduce comunei venituri de circa 10.000 de lei anual. „Da, este adevărat, energia de la Arcani intră în sistem. Singurele venituri sunt impozitele de pe clădiri şi terenuri, la Arcani este doar un punct de lucru, nu sediul firmei. Pe clădiri am încasat anul trecut 2.597 de lei şi pe teren 6.709 de lei. Terenurile au fost cumpărate de la oameni“, a declarat Vasile Popescu, primarul din Arcani.

Echipamentele fotovoltaice sunt amplasate pe o suprafaţă de peste 17.000 de mp, a mai spus Popescu.

ANGAJAŢI

Cât despre angajaţi, primarul spune că sunt doar patru salariaţi, care au drept activitate urmărirea imaginilor de pe zecile de camere de supraveghere amplasate în zonă.

AFACERE

Proiectul centralei de la Arcani a fost demarat de firma din Gorj AMV Style, condusă de omul de afaceri Viorel Petcu, însă aceasta a fost vândută firmei Tinmar IND. Potrivit site-ului oficial al firmei, în anul 2011, firma condusă de Augustin Oancea, a avut un profit net de 4.986.258 de euro şi o cifră de afaceri de 324.765.648 de euro.   

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: