Centrele de bătrâni, la capacitate maximă

Centrele de bătrâni de la Suseni şi Dobriţa sunt ocupate la capacitate maximă. Nici un loc nu este disponibil, în aşteptare fiind şase dosare. Eliberarea unui loc în cele două centre de asistenţă socială se face doar dacă decedează un bătrân.

Toate cele 322 de locuri aflate în acest moment în centrele aflate în subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului sunt ocupate. „În acest moment nu mai este nici un loc liber, avem în total la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului 322 de adulţi, împărţiţi pe cele patru complexuri: în complexul de la Dobriţa sunt 46, în Complexul de la Suseni sunt 86, dintre care 25 în centrul de recuperare reabilitare”, a precizat Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt DGASP Gorj.

Şase dosare sunt acum în aşteptare pentru a beneficia de un loc în centrele de bătrâni. Din păcate un loc se eliberează doar dacă unul dintre beneficiari decedează. „În acest moment sunt în aşteptare şase dosare. Aşteptăm să se elibereze un loc să putem să le onorăm'', a adăugat purtătorul de cuvânt al  DGASPC Gorj. Complexul de la Dobriţa se află în proces de modernizare, urmând ca numărul locurilor să crească. „La Complexul de la Dobriţa se află în acest moment în derulare un proiect de modernizare şi dare în folosinţă a centrului de reabilitare dotat cu aparatura necesară. Sperăm ca în acest fel să crească numărul de locuri'', a adăugat Zisu. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: