Centrele zonale de poliţie vor elibera caziere

Gorjenii nu vor mai fi nevoiţi să vină la Târgu Jiu pentru a intra în posesia cazierului judiciar. Asta pentru că, începând din zilele următoare, centrele zonale de poliţie vor fi dotate cu imprimante Laser A4, cu ajutorul cărora pot fi eliberate certificatele de cazier judiciar. Astfel de imprimante vor ajunge în centrele de poliţie din mai multe zone precum: Motru, Rovinari, Ţicleni, Novaci şi Târgu Cărbuneşti.

Centrele de poliţie zonale vor elibera certificate de cazier judiciar începând din zilele următoare. Pentru a fi posibil acest lucru Consiliul Judeţean Gorj a achiziţionat 8 imprimante pentru eliberarea cazierelor. Pentru achiziţionarea imprimantelor a fost alocată suma de 60.000 de lei. Echipamentele IT vor fi date în administrarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.  „În urma solicitării primite din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie au fost achiziţionate 8 imprimante necesare pentru eliberarea cazierelor judiciare. O astfel de imprimantă costă aproximativ 750 de lei, echipamentele IT urmând să fie date în administrarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Acesta a mai precizat că investiţia a fost făcută pentru a-i scuti pe oameni de drumurile la Târgu Jiu. „Prin dotarea centrelor zonale de poliţie cu astfel de imprimante, le luăm din picioare drumul oamenilor, care până acum erau nevoiţi să vină la Târgu Jiu ca să poată intra în posesia cazierelor judiciare. Imprimantele vor ajunge la centrele de poliţie din zone precum: Novaci, Motru, Târgu Cărbuneşti, Ţicleni şi Rovinari”, a menţionat Călinoiu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: