Centrul canin aproape gol, cânii pe străzi

Câinii comunitari au revenit în atenţia autorităţilor locale în această perioadă pentru că din ce în ce mai mulţi oameni sesizează prezenţa lor pe străzi sau ajung la spital cu muşcături canine. Chiar dacă centrul canin din zona CET ar mai putea găzdui aproape 200 de câini, aceştia sunt încă liberi pe străzi punând în pericol viaţa cetăţenilor. Maidanezii ne înfruptă cel mai des, potrivit sesizărilor primite, din locuitorii cartierului Meteor, unde de altfel sunt cei mai mulţi câini.

Maidanezii creează din nou probleme autorităţilor locale şi asta pentru că primăria Târgu Jiu primeşte din ce în ce mai multe sesizări cu privire la câinii care se plimbă nestingheriţi pe străzi punând în pericol atât bătrânii cât şi copiii. Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Comunale susţin că numărul câinilor a început să crească alarmant primind chiar şi câte 3 sesizări pe zi de la cetăţenii care se confruntă cu astfel de probleme. „Cele mai multe sesizări le primim din cartierul Meteor 35 dar şi din alte cartiere unde noi imediat trimitem echipe pentru a-i prinde şi a-i duce la padocul din zona CET”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul  Direcţiei de Servicii Comunale Târgu Jiu. Chiar dacă centrul canin din zona CET  are o capacitate de 400 de locuri, doar 200 de maidanezi se află găzduiţi acolo restul făcându-şi veacul prin scările de bloc sau printre străzile cartierelor mărginaşe dând bătăi de cap localnicilor. „Foarte bine mamă, mediatizaţi toată treaba asta poate aşa mai avem o şansă să scăpăm de ei că sunt foarte graşi şi ne este frică să ieşim din bloc afară sau să trimitem copii să ducă gunoiul că acolo e plin de câini”, a declarat o bătrânică din zona Lotrului.

70 de maidanezi adoptaţi de cetăţeni

Autorităţile locale nu prea au ce să facă în faţa unei astfel de probleme pentru că eutanasierea animalelor este interzisă prin lege dar asta nu justifică sub nicio formă cele 200 de locuri libere încă din centrul canin. „Chiar acum am trimis o echipă în zona cinematografului Dacia pentru că am observat nişte câini pe acolo. Cei mai mulţi dintre ei sunt bătrâni, bolnavi de râie, mai şi mor şi aşa reuşim să mai avem locuri libere acolo şi mai sunt şi adopţiile, au fost în jur de 70 de adopţii de către cetăţeni”, a declarat Alexandru Zaharia. Reprezentanţii DSC vor iniţia odată cu încălzirea vremi un program de sterilizare pentru cel puţin 100 de bucăţi cu sprijinul unui doctor veterinar din oraş prin intermediul căruia speră să mai diminueze din problemă. „Un medic ne-a promis că ne ajută cu un proces de sterilizare, toată logistica o să o avem noi dânsul doar să sterilizeze 3-4 bucăţi pe zi şi să facem rost şi de medicamente”, a declarat Alexandru Zaharia.

Şi nu doar maidanezii sunt cei care creează probleme cetăţenilor ci şi pisicile sau caii abandonaţi pe străzi.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: