Centrul Maternal se aglomerează în sezonul rece

Odată cu venirea sezonului rece s-a aglomerat și Centrul Maternal din Târgu-Jiu. Mamele cu copii care nu au un acoperiș deasupra capului sau trăiesc în condiții grele au venit aici și speră să iasă din această iarnă. Adăpostul pentru mame este ocupat la capacitate maximă, însă pentru conducerea Centrului Maternal nu mai este o surpriză, pentru că asta se întâmplă la fiecare început de iarnă.

În această perioadă capacitatea Centrului Maternal este depășită, dar situația nu-i mai alarmează pe cei din conducerea centrului. Este normal ca la început de iarnă mamele care au copii și nu au unde să locuiască să ceară ajutor. „Centrul este ocupat la capacitate maximă în acest moment, dar pentru noi este un fenomen normal. La fiecare început de sezon rece mamele care au situații deosebite, nu au unde să stea sau locuiesc în condiții mizere vin la centru. Acum avem aici 9 mame cu 16 copii și nu mai avem locuri să mai primim cazuri noi”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul centrului. 

Nu au avut altă soluție

Tinerele mame nu au avut altă soluție și de aceea au ajuns în Centrul Maternal. „Nu avem unde să ne ducem. Eu am avut o locuință în Mătăsari unde stăteam cu tatăl copiilor, dar nu mă pot duce acolo pentru că m-am certat cu el, că mă bătea și mi-a dat foc la tot ce avem în casă. Nu am bani să refac apartamentul și stau aici”.

Chiar dacă sunt nevoite să stea și câte două în cameră, nu au decât să accepte condițiile care oricum sunt mai bune decât cele din stradă. „Acum s-a aglomerat foarte rău centrul, dar nu avem ce face. Astea sunt condițiile. Stăm și două în cameră și ne descurcăm cum putem”.

De sărbători mamele și copiii din Centrul Maternal vor avea parte de surprize și de un meniu special.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: