Centură de 300 de milioane de RON pentru Târgu Jiu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie realizare unei centuri a municipiului Târgu Jiu. Anunţul de participare a fost publicat pe 17 noiembrie, pe SEAP.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, este vorba de 20 de kilometri de drum, pentru care vor fi cheltuite sute de milioane de lei noi.

Obiectul acestui contract este „executarea lucrărilor de construcţie nouă a variantei de ocolire a Municipiului Târgu Jiu, amplasat pe drumul naţional DN66, care traversează localitatea Tg Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN67D incident în Nord-Vest”.

Potrivit datelor publicate pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată fără TVA este cuprinsă între 283.410.809 şi 308.654.234 RON.

Raportat la dispunerea acestor două drumuri naţionale în forma de “cruce”, pentru a se asigura legătura între cele doua drumuri naţionale, varianta aprobată de proiect presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia, astfel: Varianta Est asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) şi Petroşani (DN 66) si are o lungime de 14.909 m. Varianta Vest asigura legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) si Băile Herculane (DN 67D) si are o lungime de 5.078 m.

GARANŢIE

Autoritatea Contractanta solicita garanţie de participare eliberata in numele ofertantului in cuantum de: 5.500.000 Lei. Garanţia de participare poate fi eliberata in numele ofertantului si in Euro, in cuantum de: 1.240.651,25 Euro.

FINANŢARE

Proiectul este prevăzut a fi finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionala şi de la Bugetul de Stat.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: