Centura Târgu Jiului va fi executată de o firmă din Italia

O firmă din Italia a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Este vorba despre  Collini Lavori SpA, care a făcut o ofertă de 151.211.642 RON fără TVA, aproape la jumătatea preţului estimat de proiectant, care a fost între 283.410.809 şi 308.654.234 RON fără TVA.

Firma Collini Lavori SpA din Italia a câştigat licitaţia organizată de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Deşi pentru această licitaţie şi-au depus ofertele un număr de 26 de firme din România, Italia şi Spania, firma Collini Lavori a ofertat aproape la jumătatea preţului estimat de proiectant. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la circa 100 de milioane de euro.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu speră să nu existe contestaţii pentru ca lucrările să poată începe luna viitoare. „Firma Collini Lavori din Italia a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Această firmă va executa lucrarea în colaborare cu două societăţi româneşti. Perioada de contestaţii încă nu a expirat, dar sperăm să nu existe nici o contestaţie, pentru ca această investiţie să se demareze în perioada imediat urmtoare. Dacă lucrurile vor merge bine, cred că la începutul lunii iunie va fi semnat contractul şi vor începe lucrările”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Lucrările ce vor fi executate de italieni constau în realizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu, amplasată pe drumul naţional DN66, care traversează localitatea Tg Jiu de la Sud la Nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN67D incident în Nord-Vest. „Se vor executa aproape 20 de kilometri de drum, care reprezintă o variantă ocolitoare atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul oraşului. Varianta Est asigură legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) şi Petroşani (DN 66) şi are o lungime de circa 15 km. Varianta Vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) şi Băile Herculane (DN 67D) şi are o lungime de aproximativ 5 km”, a mai precizat Aurel Popescu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: