CEO a notificat AJOFM privind mii de concedieri

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj cu privire la disponibilizarea a 2.133 de salariaţi începând cu 1 iunie 2015. Din numărul total de disponibilizaţi, 1.471 sunt din judeţul Gorj.

Reprezentanţii AJOFM Gorj spun că angajaţii disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii în funcţie de vechime. Plăţile compensatorii se vor acorda astfel: cei care mai au un an până la pensie primesc 3.400 de lei, cei care mai au doi ani până la pensie primesc 6.800 de lei. Cei care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare vor primi, în funcţie de vechime, între 3.400 de lei şi 20.400 de lei. Pentru un an vechime un angajat primeşte 3.400 de lei, între 1 şi 2 ani primeşte 6.800 de lei, pentru 2-3 ani vechime primeşte suma de 13.600 de lei, iar cei care au vechime mai mare de 3 ani vor primi 20.400 de lei, sume brute. Din cei 2.133 de disponibilizaţi, 1.471 sunt din judeţul Gorj, restul provenind de la unităţile de lucru din Vâlcea, Dolj, Mehedinţi sau Brăila. Complexul a stabilit şi din ce domenii de activitate provin disponibilizaţii. Astfel, vor fi concediaţi: 233 de salariaţi TESA, 56 operativi, 224 conducători formaţie de lucru şi 1.620 de muncitori.

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj spune că sindicatele mai au termen până în 21 martie să vină cu soluţii concrete de diminuare a numărului de disponibilizaţi în caz contrar, în perioada de preaviz reprezentanţii AJOFM Gorj vor merge în rândul disponibilizaţilor pentru a le oferi servicii de preconcediere, prevenire a şomajului şi vor fi sfătuiţi cu privire la acte. „Majoritatea persoanelor, după terminarea perioadei de şomaj şi venit de completare, se pensionează, mai rămân foarte puţini cei care nu intră în această categorie, dar 80% din persoanele disponibilizate se vor pensiona după finalizarea şomajului”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: