Cercetări extinse în cazul bebelușului mort în curtea spitalului

Cercetările continuă în cazul bebelușului devorat de câini  în curtea Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, unde a fost aruncat la câteva ore după ce a văzut lumina zilei. Anchetatorii au o idee asupra celor întâmplate și așteaptă acum rezultatul unui test ADN, pentru a stabili cu exactitate dacă nașterea s-a produs în baia Secției de Chirurgie a Spitalului Cărbunești, cum se presupune.

Evenimentul s-a produs la jumătatea lunii aprilie și, dacă atunci suspecte erau în special angajatele unității spitalicești și femeile însărcinate din zonă, cercetările au fost extinse și la celelalte spitale din județ.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că bebelușul s-a născut viu, iar decesul a survenit după ce a fost devorat de câini. A fost stabilit inițial un cerc de suspecte din care făceau parte mai multe angajate ale unității spitalicești. Unele dintre ele au fost audiate și chiar suspuse unui examen ginecologic, însă s-a dovedit că niciuna dintre ele nu a fost însărcinată. Când s-au făcut cercetări la fața locului s-au recoltat probe de la bebeluș, din placenta pe care mama a aruncat-o în apropiere de făt, dar și din petele de sânge găsite într-o baie din Secția de Chirurgie a unității spitalicești, acolo unde anchetatorii cred ca a fost născut copilul care a fost aruncat apoi pe geam. Procurorul de caz așteaptă acum rezultatul ADN, care trebuie să ajungă de la București în câteva zile și în felul acesta se va stabili dacă bănuielile anchetatorilor se confirmă.

Cercetări extinse și la alte spitale

Dacă inițial au fost verificate angajatele spitalului și femeile însărcinate înregistrate în evidențele medicilor de familie din zonă, anchetatorii au extins cercetările și la restul spitalelor din județ. Acum se verifică femeile însărcinate care au fost în ultima perioadă la controale atât la Spitalul din Târgu-Cărbunești, cât și la alte unități spitalicești, dar și femeile care au intrat în spital în perioada în care s-a produs evenimentul.

Conducerea spitalului din Târgu-Cărbunești susține că nu știe în acest moment stadiul în care este ancheta.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: