Cereri puţine pentru preşedinţi ai secţiilor de votare

Gorjenii nu se mai înghesuie pentru a ocupa funcţiile de preşedinte sau locţiitor ai secţiilor de votare, cel mai probabil din cauza remuneraţiei mici sau a problemelor apărute la referendum. Deşi termenul de depunere a cererilor se încheie pe data de 15 octombrie, până în momentul de faţă solicitările nu acoperă decât jumătate din necesarul estimat.

Funcţiile de preşedinte şi locţiitor al secţiilor de votare de la alegerile parlamentare nu mai prezintă interes ca cele de la activităţile similare din acest an. “La nivelul judeţului Gorj, se vor amenaja 325 de secţii de votare şi avem nevoie de 650 de persoane. Până în momentul de faţă, personalul care a depus cereri nu acoperă decât jumătate din secţii, deşi va avea loc o tragere la sorţi”, a declarat Adrian Drăgoi, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Acesta a mai precizat că solicitări mai pot fi înregistrate şi la primăriile de domiciliu. “Pentru a fi evitate eventuale neclarităţi cu privire la studiile absolvite sau domiciliul acestora şi lista în care sunt cuprinşi, persoanele care doresc să se înscrie, vor depune, pe lângă formularul tip completat şi câte o copie a diplomei de absolvire a studiilor şi una a cărţii de identitate”, a menţionat Drăgoi.

Cererile de înscriere vor fi centralizate şi, până la data de 19.10.2012, vor fi transmise Autorităţii Electorale Permanente spre consultare şi avizare. Tragerea la sorţi va avea loc, după primirea avizului Autorităţii Electorale Permanente, cel mai târziu la data de 24 noiembrie 2012 şi va fi efectuată de către Preşedintele Tribunalului Gorj, fiind anunţată în prealabil prin publicare în presă.

Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare vor primi câte 85 de lei/zi pentru o perioadă de 5 zile de activitate.

MAI MULTE SECTII DE VOT

Gorjenii vor vota, pe 9 decembrie, în 325 de secţii de votare, cu şase secţii în plus faţă de referendumul din această vară. Dacă secţiile de votare sunt stabilite şi delimitate de către Instituţia Prefectului, gorjenii cu studii juridice nu se îngrămădesc pentru a depune cererile pentru  a se ocupa de organizarea propriu zisă a alegerilor.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: