Cererile de ajutor pentru combaterea secetei se depun şi la primării

Agricultorii gorjeni sunt aşteptaţi să-şi depună cererile pentru a obţine ajutorul de minimiş pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012 până pe data de 15 octombrie. Pentru a veni în sprijinul fermierilor, conducerea Direcţiei Agricole Gorj a recomandat autorităţilor locale să primească cererile pentru ajutorul de minimiş la sediul primăriilor, ulterior acestea urmând să fie aduse la sediul instituţiei din incinta Prefecturii.

Sprijinul financiar în cuantum de 100 de lei/hectar va fi acordat începând cu data de 1 noiembrie 2012, fermierilor care deţin suprafeţe de teren cuprinse între 1-10 hectare. “Fermierii care au o suprafaţă cuprinsă între unu şi zece hectare sunt aşteptaţi să-şi depună cererile în vederea despăgubirii. Acestea pot fi depuse atât la Direcţia Agricolă cât şi la sediile primăriilor până la data de 15 octombrie. De asemenea, în comunele îndepărtate cererile pot fi strânse de către un reprezentant al fermierilor, ulterior urmând a le ridica un angajat de al nostru.    Suma acordată va fi de 100 de lei/hectar, banii urmând să fie repartizaţi agricultorilor începând cu data de 1 noiembrie”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

Fermierii care doresc să beneficieze de ajutorul de minimis trebuie să anexeze cererii o adeverinţă de la APIA în care să se specifice suprafaţa de teren cultivată. În cazul în care nu sunt înregistraţi la APIA, agricultorii pot să aducă o adeverinţă de la primăria de pe raza căreia au terenul înregistrat. Ajutorul financiar se acordă numai pentru suprafaţa de teren cultivată. “Până în momentul de faţă, la nivelul Direcţiei Agricole Gorj s-au înregistrat aproximativ 250 de cereri. Sperăm să înregistrăm cât mai multe solicitări întrucât în această perioadă banii sunt bineveniţi agricultorilor”, a mai precizat Ion Popescu.

La nivelul judeţului Gorj, aproximativ 13.000 de fermieri ar fi îndreptăţiţi să primească ajutor de minimiş, oamenii mai având la dispoziţie circa trei săptămâni pentru a-şi depune cererile.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: