Cererile pentru subvenţia pe suprafaţă, depuse de la 1 martie

Cei aproximativ 25.000 de fermieri gorjeni pot solicita sprijinul pe suprafaţă începând cu data de 1 martie. Cererile pot fi depuse până pe data de 15 mai, fără penalizări. De mai bine de două săptămâni, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj desfăşoară o campanie de informare a fermierilor cu privire la termenele şi modalitatea de depunere a cererilor de plată, la condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, precum şi la pachetele care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă.  

APIA Gorj va primi cererile fermierilor pentru plăţile directe pe suprafaţă, în cadrul campaniei SAPS 2012, fără penalizări, în perioada 1 martie - 15 mai. Pentru cererile depuse începând cu data 16 mai şi până pe data de 10 iunie se vor percepe penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. “Cererile depuse după data de 10 iunie nu vor mai fi admise la calculul plăţii pentru anul în curs. Fermierii îşi pot depune cererile fie venind la centrele APIA, fie direct de la domiciliu prin intermediul aplicaţiei IPA online, în condiţiile în care îşi identifică foarte corect suprafaţa”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Beneficiarii plăţilor directe în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă pot fi persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau alte asemenea. Arendatorul, concedentul şi/sau locatorul nu beneficiază de plăţi directe pentru terenul arendat, concesionat şi/sau închiriat. “Începând cu data de 1 februarie am demarat o campanie de informare a  fermierilor, cu privire la: termenele de depunere a cererilor de plată pe suprafaţă pentru anul 2013, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, pachetele financiare care pot fi accesate în cazul măsurilor de sprijin pe suprafaţă”, a mai precizat Constantin Negrea.

CONDIŢII

Pentru a beneficia de acordarea de plăţi în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor, administrat de APIA, să depună o cerere unică de plată pe suprafaţă în termen şi să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. Anul trecut, la nivelul judeţului Gorj, aproximativ 25. 000 de fermieri au solicitat subvenţia pe suprafaţă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: