Cerşetorii şi scandalagiii muncesc să scape de amenzi

Un număr de 15 persoane vor desfăşura muncă în folosul comunităţii şi asta pentru că nu şi-au plătit amenzile aplicate de jandarmi. Pentru 12 dintre ei, hotărârile judecătoreşti sunt deja definitive în timp ce alte trei sunt pe rolul instanţelor de judecată. Valoarea amenzilor aplicate acestora este de 20.000 de lei.

Cei care vor fi supuşi la muncă în folosul comunităţii sunt persoane care au încălcat legea şi au fost amendaţi. “Un număr de 15 persoane vor presta muncă în folosul comunităţii întrucât nu şi-au achitat sancţiunile contravenţionale aplicate de jandarmi pe timpul îndeplinirii misiunilor de asigurare şi menţinere a ordinii publice. Sancţiunile au fost aplicate pentru cerşetorie, participarea şi provocarea la scandal în locuri publice, precum şi consum de alcool în locuri publice”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Începând din 2009, legea permite înlocuirea amenzii contravenţionale cu munca în folosul comunităţii fără consimţământul contravenientului.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: