Certificat ISO 27001 foloseste o abordare bazata pe risc si defineste un proces de planificare impartit in 6 parti

Certificarile iso sunt documente care tind sa devina obligatorii la nivel international pentru asigurarea confortului consumatorilor de produse si de servicii. Ele reflecta grija fata de om si nevoile sale si fata de mediu si resursele pe care pamantenii le exploreaza si le consuma.

Este nevoie de echilibru, de economie si de prudenta in toate sectoarele activitatii umane. In Romania se construieste mult, iar in domeniul constructiilor este nevoie imperioasa de certificari iso.

Constructorii trebuie sa lucreze responsabil ca oamenii care vor locui in casele edificate de ei sa se simta in siguranta. Materialele de constructie utilizate trebuie sa fie de calitate premium ca locuintele respective sa fie sigure si sa nu produca raniri ale celor care vor sta in ele. Certificarile iso care reflecta securitatea persoanelor si managementul calitatii se potrivesc perfect acestui domeniu de activitate umana.

 De asemenea, materialele de constructie aruncate peste tot polueaza mediul. Defrisarea unei paduri ca in acel loc sa se inalte blocuri reprezinta un abuz asupra mediului. Companiile de constructii castiga simpatia sociala aplicand principii care demonstreaza grija pentru reducerea poluarii si diminuarea impactului negativ pe care activitatea lor il are asupra naturii.

O padure defrisata inseamna pierderea multor copaci falnici care filtreaza aerul si au capacitatea de a retine praful si noxele. In acel mediu se afla casa multor animale care vor fi obligate sa se mute sau sa coboare in asezarile umane si sa isi caute hrana acolo, punand in pericol oamenii uneori.

Marile companii din constructii poseda certificari iso de mai multe tipuri, chiar si certificat ISO 27001 care foloseste o abordare bazata pe risc si defineste un proces de planificare impartit in 6 parti.

Instalatii este un alt domeniu de activitate foarte solicitat pentru ca nevoia de confort a oamenilor este in constinua crestere.

Se fac instalatii pentru: apa curenta, canalizare, gaz, alimentarea cu energie electrica.

Si companiile de instalatii trebuie sa dovedeasca responsabilitate maxima, iar certificarile iso se justifica si in cazul lor. Cand instalatiile nu sunt facute responsabil se pot produce avarii in locuinte din aceasta cauza.

Serviciile de reparatii instalatii sunt solicitate adesea pe site-urile firmelor sau companiilor, iar clientul completeaza formularul cu adresa unde va avea loc interventia respectiva si cu datele de contact.

Firmele de comert-productie solicita mai multe tipuri de certificari, stiind ca ele garanteaza succesul lor. In acest moment, ele pot solicita emitarea a doua-trei titpuri de certificari, mai ales ca pana pe 18 februarie, 2022 ele sunt la jumatate de pret.

Certificarile iso garanteaza admitarea participarii posesorilor la licitatii publice unse se pun in joc milioane de euro.

Domeniul It opereaza prin definitie cu informatii de diferite tipuri. Programatorii care realizeaza anumite site-uri trebuie sa fie onesti cu cei care le-au solicitat serviciile.

Turismul este de asemenea o activitate complexa care este evaluata de solicitantii serviciilor. Marile hoteluri trebuie sa asigure: un somn de calitate, curatenia din camere, sanatatea oaspetilor, dar si securitatea informatiilor oferite de acestia la receptie.

Siguranta alimentelor garantata de una dintre certificari este esentiala in cazul unitatilor hoteliere prevazute cu restaurante.

Si marii si micii transportatori trebuie sa dovedeasca tuturor clientilor ca:

-parcul auto este de calitate si masinile fiind verificate nu exista riscul unor accidente grave din cauza defectiunilor la sistemul de directie sau de franare.

-masinile sunt imbunatatite in sensul reducerii poluarii si al economisirii de carburanti.

-informatiile furnizate de clienti sunt confidentiale si gestionate eficient.

Nu numai firmele de transport marfa sau persoane vor demonstra aceste capacitati, ci si firmele care inchiriaza autoturisme.

Firmele de curatenie si de deratizare, dezinfectie si dezinsectie trebuie sa manifeste grija maxima fata de sanatatea oamenilor si fata de mediu.

Certificarile iso posedate de acesti agenti economici ofera urmatoarele garantii:

-folosirea unor substante ecologice, care sa nu puna sub amenintare viata oamenilor, dar sa fie eficiente in acelasi timp.

-gestionarea responsabila a recipietelor goale si a apei rezultate de la spalarea parchetului, a solutiei ramase de la deratizare sau dezinsectie. Acestea nu se arunca oriunde, fiindca si un teren viran poate fi utilizat in agricultura.

-secretizarea informatiilor furnizate de clienti.

Domeniul medicale si cosmetic, clinici private. Este esential ca toti clientii sa fie pe deplin multumiti de servicii, iar sanatatea sa nu le fie pusa in pericol. In cabinetele de estetica se recomanda ca instrumentele sa fie sterilizate inainte de utilizare si informatiile referitoare la anumite boli/sensibilitati ale clientilor sa fie pastrate.

Companiile de consultanta-media trebuie sa solicite si ele certificari iso si mai ales sa respecte standardele care sunt stabilite la nivel international pentru a castiga capitalul de incredere de care au nevoie.

Firma Certificareiso a emis certificari pentru peste 2500 de companii, firme si institutii din toate domeniile de activitate umana si isi diversifica permanent activitatea, introducand pe piata din Romania toate standardele de calitate si securitate care apar in afara.

Aceste realizari marete sunt roadele unei munci de peste 11 ani si ale unei dezvoltari neintrerupte.

Specialistii firmei Certificareiso stiu exact care este certificarea potrivita pentru anumite domenii de activitate si arata solicitantilor calea cea mai scurta de obtinere a lor.

Un tablou complex al tuturor certificarilor se afla pe site-ul firmei, dar exista si articole pe internet in care marile companii evalueaza la superlativ toate aceste documente.

Lumea are nevoie de garantii ca in toate sectoarele de activitate se au in vedere urmatoarele prioritati: viata si sanatatea oamenilor, cresterea calitatii vietii, pastrarea resurselor mediului, fiindca vor fi utilizate si de catre generatiile viitoare, onestitatea in afaceri.

Certificareiso implementeaza standardele unui comportament antreprenorial civilizat si in Romania.

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: