Che Guevara de la Gorj

Zilele trecute, după marșul minerilor și al energeticienilor, părea că lucrurile dintre administrația CEO și sindicate s-au calmat și că toată lumea e dispusă la un dialog și la compromis, atât cât este nevoie să nu mai afle cei 19.000 de salariați ai complexului din presă despre ce li se pregătește. Credeam că fiecare dintre cei doi, Ciurel și Condescu, a arătat ce era de arătat, își bagă mințile în cap și conlucrează în beneficiul salariaților.

Așa cum au evoluat lucrurile, cred că fiecare se gândeşte la propriul orgoliu nemăsurat, mai mult decât la oameni. Deși părea învins de faptul că i s-a infirmat pronosticul cu privire la numărul participanților la marș, Ciurel și-a revenit dintr-o dată  după ce a stat ascuns după perdea și s-a dus pe post de bau - bau peste ziariștii lui Condescu, cărora le-a tăiat și curentul, lăsându-i pe întuneric. În contrapartidă, Condescu acum o să se lupte ca să-l lase fără scaun pe Ciurel, declanșând greva generală așteptată, în care administrația nu mai crede de mult.

O să spuneți că nu-i poate lua scaunul lui Ciurel, pentru că acesta a fost numit de Consiliul de Supraveghere,  lucru care este adevărat, dar v-aș invita să vedeți CV-urile membrilor consiliului de supraveghere, după care o să constatați că reprezentanții statului sunt sinecuriști care au primit plocon funcția din partea partidului. Ori dacă Ponta se răstește la ei, sunt sigur că-i vor găsi în curând tot felul de bube lui Che Guevara de la Gorj, căruia acum nu-i văd tâmpeniile pe care i le aprobă pe bandă rulantă. „Organele” de la Gorj n-au fost în stare să observe decât că Ciurel și Consiliul Director au încălcat un amărât de articol din Codul Muncii, fără să observe bocancii pe care și i-au băgat în CCM-ul pe care l-au mermelit câteva luni, lăsându-i pe angajați fără contract mai bine de trei luni de zile. Dacă Romanescu, şeful ITM Gorj, s-ar fi aplecat cu mai multă atenție asupra problemei, sunt sigur că i-ar fi sărit în ochi faptul că Hotărârea de Directorat prin care s-a aprobat noua grilă de salarizare fără consultarea sindicatelor a fost pe 27 aprilie, iar actele adiționale pentru salariați au fost semnate și datate cu mult înainte de apariția Hotărârii, adică pe 3 aprilie. Aș fi interesat de părerea domniei sale în sensul că nu știu cum numește d-l Romanescu un act adițional care este semnat înainte de apariția actului juridic pe baza căruia s-a întocmit adiționalul… Poate aflăm de la Parchet, dacă de la inspectorii ITM nu putem afla!

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: