Cinci copii şi cinci adulţi, la furat de fier vechi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au identificat nu mai puţin de 10 persoane, printre care şi 5 minori, suspectate că au sustras diverse bunuri metalice, cu intenţia de a le valorifica la centre de colectare a deşeurilor feroase.

Sâmbătă după-amiaza, la ora 15:30, poliţiştii cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au surprins 4 minori, cu vârste între 14 şi 17 ani, toţi din localitate, în timp ce încercau să valorifice la un centru de colectare a deşeurilor feroase, situat pe raza satului Roşia-Jiu, comuna Fărcăşeşti, mai multe piese componente ( plăci metalice de la masa unui abric şi a unui circular ). Din verificările efectuate, s-a stabilit că piesele au fost sustrase de către făptuitorii minori, din incinta unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Rovinari. Suspecţii au pătruns, prin efracţie, în perimetrul societăţii, iar de aici au demontat cele două utilaje. Piesele evaluate la suma de 1.000 lei, au fost restituite societăţii prejudiciate.

În seara zilei de 19.11.2011, orele 18:45, efectuând serviciul de patrulare în zona fostului CET din cartierul Romaneşti, poliţişti ai Poliţiei municipiului Tg. Jiu i-au depistat pe G.M., de 47 ani, G.A., 24 ani şi P.R., de 31 ani, toţi din municipiu. Cele trei persoane spărgeau prefabricate din beton pentru a colecta fier. Până în momentul depistării, suspecţii colectaseră aproximativ 280 kg deşeuri metalice. Deşeurile metalice au fost indisponibilizate şi lăsate în cus odie la o societate de profil.

În seara zilei de 19.11.2011, ora 22:30, poliţiştii ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari, au depistat pe G.C., de 33 ani, P.V., de 23 ani şi un minor de 17 ani, toţi din comuna Mătăsari, în timp ce transportau cu o căruţă, pe un drum industrial,  3 traverse miniere. Din cercetări a rezultat, că suspecţii au sustras  traversele din incinta Carierei Jilţ Nord, de pe banda transportoare T 296, creând un prejudiciu de 1.500 lei. Cele trei traverse au fost restituite unităţii păgubite.

Pe numele suspecţilor au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: