Cine e şoferul declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pentru funcţia de consilier local pe un bărbat care este angajat ca şofer pe microbuzul care transportă elevii prin comuna Vladimir.

Pentru Nicolae Sorinel Ciorobea părea să răsară soarele pe stradă în iunie 2016, când a fost votat consilier pe listele Partidului Mişcarea Populară. Nu a apucat să se bucure însă prea mult de noua funcţie pentru că ANI a şi început o verificare împotriva sa, punându-i în vedere că este incompatibil. Motivul? Omul era şi angajat al Primăriei Vladimir, fiind şoferul de pe microbuzul şcolar. Ca urmare, nu avea voie să fie şi consilier, lucru pe care acesta l-a respectat în cele din urmă prin înaintarea unei demisii.

„În perioada 03 iulie – 01 septembrie 2016 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI într-un comunicat.

Chiar dacă va rămâne probabil în istoria judeţului ca primul „politician”, care demisionează din funcţie atunci când ANI îi aduce la cunoştinţă incompatibilitatea în care se află, şoferul de pe microbuzul şcolar din Vladimir nu e chiar uşă de biserică. A fost condamnat pentru fapte de violenţă, dar chiar şi aşa alegătorii săi l-au votat pentru a deveni consilier.

În noiembrie 2015, o femeie din Târgu Cărbuneşti l-a reclamat pe Ciorobea la poliţie sub acuzaţia de tâlhărie, faptă care, până la urmă, a devenit una de lovire şi alte violenţe. În realitate, bărbatul avea o relaţie cu reclamanta şi era convins că este înşelat, în condiţiile în care femeia era căsătorită. I-a ţinut calea şi după o ceartă zdravănă i-a tras o palmă, după care i-a smuls lănţişorul de la gât şi cerceii din urechi. Ulterior, soţul femeii a primit mai multe mesaje prin care era informat că soţia îi pune „coarne”, aşa ajungându-se la depunerea reclamaţiei pentru tâlhărie.

Instanţa l-a condamnat în cele din urmă pe Ciorobea la o amendă penală de 2.320 de lei şi la plata a 900 de lei către victima sa cu titlul de daune morale. La începutul anului 2017, Ciorobea a completat şi o declaraţie de avere, conform legislaţiei, pentru cele două luni în care a fost consilier. El a menţionat în documentul respectiv la rubrica „funcţia”, că este „candidat la funcţia de consilier local”, asta în condiţiile în care alegerile trecuseră totuşi de o jumătate de an. Documentul dezvăluie însă şi că fostul consilier local nu are absolut nici un bun sau altceva în proprietatea sa. Cu excepţia veniturilor salariale de 12.000 de lei pentru anul precedent, şoferul de microbuz nu a completat nicio altă rubrică din declaraţia de avere, nici măcar câştigurile pe care le-a realizat în cele două luni în care a fost consilier local în comuna care l-a dat ţării pe Tudor Vladimirescu.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: