Ciocea: “Nu m-am oferit să cumpăr pe nimeni când mi-am depus candidatura”

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, dezminte acuzaţiile potrivit cărora ar fi făcut anumite jocuri politice prin depunerea candidaturii pentru Colegiul 2. Ba mai mult, Ciocea spune că nu a fost votat de către colegii din PSD din cauză că nu le-a oferit bani. Indirect, primarul sugerează că alţi candidaţi au dat bani pentru voturile luate.

Rep.: V-aţi depus scrisoarea de intenţie pentru a candida la alegerile parlamentare. Consideraţi un eşec faptul că nu aţi fost votat decât de către doi colegi?

I.C.: Am trecut peste acest lucru şi nu-l consider ca fiind un eşec. Oamenii mă cunosc, ştiu cine sunt şi ce am făcut pentru comunitatea mea. Oricum, cu acest prilej m-am convins de cei pe care îi am în jurul meu. În plus, eram conştient că o campanie implica eforturi financiare deosebite.

Rep.: Unii primari  v-au acuzat că nu v-aţi dorit o candidatură, ci doar aţi făcut anumite jocuri politice. Cum comentaţi acuzaţiile lor?

I.C.: Nu m-am oferit să cumpăr pe nimeni când mi-am depus candidatura. Ce ar fi vrut ceilalţi primari? Să mă duc pe la fiecare şi să-i întreb cât să le dau pentru a mă vota? Dacă aş fi avut 28 de voturi, cu un vot mai mult decât următorul după mine, şi aş fi renunţat, abia atunci puteau spune că e vorba despre un aranjament politic. Dacă voiam să fac un astfel de joc îmi depuneam scrisoarea de intenţie şi mă retrăgeam înainte de a fi analizate candidaturile. Ştiu că există jocurile politice, dar eu nu sunt de acord cu ele. Încă o dată spun că sunt contra cumpărării voturilor.

Rep.: Domnul Rotaru spunea că, în prima fază, a renunţat la ideea de a mai candida în favoarea dumneavoastră, iar acum l-aţi dezamăgit. Ce părere aveţi?

I.C.: L-am sunat pe domnul Rotaru şi i-am spus să se abţină de la declaraţii nefondate. În plus, dacă vrea să candideze acum nu-l mai împiedică nimic. El e mai bun decât mine şi poate să-şi depună candidatura.

Rep.: Îl veţi sprijini în campanie pe domnul Weber?

I.C.: Bineînţeles că-l voi susţine. Nu port pică nimănui. Susţin pe oricare dintre candidaţii USL pentru a putea avea om la guvernare.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: