Circa 300 de persoane din CEO, disponibilizate fără „ordonanţă“

Circa 300 de salariaţi de la Complexul Energetic Oltenia, aflaţi aproape de pensie, vor pleca acasă fără să primească plăţi compensatorii. Directorul general Laurenţiu Ciurel le-a transmis oamenilor că nu e cazul să mai aştepte ordonanţa. Liderul de sindicat de la subteran, Constantin Tudor, a declarat că ştie despre o discuţie în şedinţa de vineri a Directoratului, dar nu cunoaşte decizia luată. În principiu sunt vizate pentru concediere persoanele care au 45 de ani şi 20 de ani vechime în muncă.

Laurenţiu Ciurel a declarat la Gorj TV că până acum au fost numărate 270 de persoane care pot pleca acasă deoarece au vârsta de pensionare. „Dacă are 20 de ani şi lucrează de atâta timp dânsul poate să se pensioneze cu pensie normală. Nu cred că se va mai da ordonanţă. Aţi văzut acum o altă lege, o altfel de abordare, părerea mea este că cei care aşteaptă lucruri din astea nu se va mai întâmpla. La vârsta asta, la mineri, la subteran, se pot pensiona foarte repede la un anumit numărul de ani. Condiţii de pensionare sunt în jur 270 de persoane. Nu cred că mai e cazul să aştepte ordonanţa“, a declarat Ciurel.

Situaţia acestora a fost discutată şi în şedinţa de Directorat de vineri. Liderul de sindicat de la subteran din Motru, Constantin Tudor, a declarat că în companie au fost făcute situaţii cu persoanele care ajung la vârsta de pensionare la 1 august şi la 31 decembrie. De la subteran a fost raportat un număr de 21 de persoane. „Nu ştiu ce decizie s-a luat. Ştiu că plăţi compensatorii se dau doar dacă este plan de restructurare“, a spus Tudor.

ŞOMAJ TEHNIC

Angajaţii de la Mina Motru sunt de astăzi, timp de trei săptămâni, în şomaj tehnic, alternat cu fără plată. Ca şi cei de la Husnicioara, minerii din Motru au patru zile de şomaj tehnic, iar a cincea concediu fără salariu.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: