Ciurel, „lovitura“ dată de Cârciumaru şi Călinoiu

Pesediştii gorjeni trebuie să-şi ia adio de la funcţiile din administraţia centrală. Spre exemplu, postul la care aspira Andrei Maioreanu, la Ministerul Energiei, a fost ocupat de un om de afaceri din Iaşi. Liderii PSD Gorj transmit membrilor că nu mai pot forţa numirea lor pe anumite funcţii, dar în acelaşi timp sunt mândri pentru că au dat lovitura. Îl au pe Laurenţiu Ciurel manager la Complexul Energetic Oltenia.

Postul vânat şi promis lui Andrei Maioreanu în campania pentru alegerile parlamentare a ajuns la un om de afaceri din Iaşi. Victor Ponta l-a numit secretar de stat pe Energie pe Maricel Popa, membru PSD din 2001 şi acţionar majoritar la grupul de firme Omega-Tehnoton din Iaşi, specializat pe producerea de echipamente şi componente electronice. De ieri, Popa şi-a început activitatea sub coordonarea ministrului delegat pentru Energie Constantin Niţă.

Ce idei are Maricel Popa? "Vreau să aduc investitori în Moldova, aşa cum au făcut cei din Cluj sau Prahova pentru zonele lor", a declarat acesta.

Florescu: Nu mai putem!

Vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, a declarat ieri că partidul nu mai poate forţa unele numiri. „Din păcate, Gorjul nu poate să dea toţi miniştrii şi toţi secretarii de stat. Cunosc supărarea unor colegi, dar conştientizează că PSD şi USL are datoria de a-şi respecta o promisiune, de a nu numi politic. Am promis că în funcţiile cheie vom pune oameni profesionişti. Cei despre care m-aţi întrebat (n.red- Andrei Maioreanu, Ion Işfan) sunt profesionişti, dar nu putem să le deschidem forţat uşa într-un minister. (...) Dar nu mai putem şi am renunţat la ideea de a forţa noi politic de a numi politic în funcţii. Primează priceperea. Sigur, şi culoarea politică“, a declarat Florescu.

O funcţie în CEO doreşte secretarul executiv al PSD Gheorghe Milosteanu, prezent şi el în conferinţa de presă. Fiind unul dintre cei aflaţi în stand-by, Milosteanu transmite: „Unele lucruri se vor fi rezolva, nu trebuie să-şi piardă încredere. (...) În privinţa mea nu discut“, a spus acesta.

Ciurel e ghinionist, dar poate nu mai plouă

Dar, judeţul Gorj este cel care a dat lovitura, explică vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu. „Gorjul stă bine la capitolul acesta (n.red- funcţii). În momentul acesta sunt foarte mulţi oameni din Gorj care sunt în conducere în agenţiile de la nivel central. O foarte mare reuşită, dacă nu cea mai mare reuşită este faptul că CEO este condus de un târgujian, domnul Ciurel. Ştiţi ce bătălii au fost duse pentru ca sediul CEO să fie la Târgu Jiu şi să fie condus de un om priceput din Gorj. Cred că aici chiar am reuşit să dăm lovitura, cu ghilimele de rigoare şi în sens pozitiv. Prima poziţie în CEO înseamnă mult pentru Gorj“, a mai spus Florescu.

Dar, lucrurile nu merg foarte bine în CEO. „Din nefericire pentru domnul Ciurel a preluat această funcţie într-un moment tare nepotrivit, însă calităţile sale manageriale îşi vor spune cuvântul“, a spus Florescu. Aceste companii au vândut energie şi au avut profituri mari, indiferent de manager, dacă vremea nu este prielnică Hidroelectrica, şi acum energiei regenerabile.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: