Ciurel se vede în conducerea CEO. Ruşeţ îl face corupt!

Președintele PDL Gorj, Ion Rușeț, se opune total ideii promovată atât de Ion Călinoiu, dar şi de Dan Ilie Morega, aceea că CEO ar trebui condus de Laurenţiu Ciurel, fostul director al CE Rovinari. Ruşeţ spune că aceasta ar fi o numire politică. Mai mult, acesta sugerează că Ciurel ar fi corupt, amintindu-i lui Victor Ponta că a spus că va avea toleranţă zero faţă de corupţie. Cert este că Ciurel a fost cercetat în mai multe dosare penale.

Deputatul Dan Ilie Morega a declarat într-o conferinţă de presă că Laurenţiu Ciurel ar fi potrivit să conducă CE Oltenia. În mai multe interviuri apărute în presa locală, şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susţinea acelaşi punct de vedere. Declarațiile acestora nu i-au căzut tocmai bine șefului PDL Gorj, Ion Rușeț, care spune că Ciurel este corupt. ”Eu am încredere în Victor Ponta când spune că va fi toleranță zero față de corupție și sper ca această toleranță să se manifeste și la nivelul județului Gorj”, a spus Ion Rușeț.

Între timp, Laurențiu Ciurel spune că ar fi un bun director, dar problema este că acea companie nu va fi înfiinţată la 15 mai. ”Nu cred că nu aș putea face față la un post din acesta, dar deocamdată trebuie să vrea cei care administrează această viitoare entitate, care la ora asta nu există. E prematur să vorbim de CEO, toți au spus că 1 mai, că 15 mai, eu spun că nu se va întâmpla nici mai încolo. Vedem dacă apare, cum apare și apoi de cine îl va conduce”, a spus Laurențiu Ciurel.

Acesta nu neagă faptul că și-ar dori o funcție de conducere în structura noii companii. ”Mă văd pe o structură de management, partea de conducere e vastă, de la director general până la director de resurse umane, director pe investiții, am destulă experiență, 20 și ceva de ani în energie încât să fac față la fel ca mulți colegi de-ai mei”, a precizat Laurențiu Ciurel.

Ciurel şi dosarele

Şi pentru că Laurenţiu Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, consideră că are experienţă în managementul unei astfel de companii trebuie să amintim că acesta a fost cercetat în cel puţin trei dosare penale. Unul legat de investiţia de şlam dens şi altul în legătură cu poarta de acces la termocentrală. În cel din urmă, Ciurel este cercetat pentru abuz în serviciu pentru modul în care s-au desfăşurat procedurile de achiziţie. Fostul director general  este bănuit de anchetatori că ar fi favorizat un om de afaceri din Târgu-Jiu în faţa altei societăţi care venise cu o ofertă mai mică. Omul de afaceri era un fost coleg de liceu şi fost patron de-al lui Ciurel.

Un al treilea dosar în care Ciurel este cercetat se referă la actele adiţionale pe care le-a încheiat cu Casa de avocatură “Şova şi asociaţii”, caz revenit în actualitate după ce ANAF a constatat un prejudiciu de sute de mii de euro la fiecare dintre complexuri.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: