Ciurel taie bani de la fotbal şi îi dă la handbal. Pandurii, în pericol!

Se anunţă zile grele pentru echipa de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Clubul condus de Marin Condescu va primi de la Complexul Energetic Oltenia puţin peste un milion de euro, de patru ori mai puţin decât lua în alţi ani de la companiile din minerit şi energie. Mai mult, nici sindicatele nu mai pot finanţa clubul, pentru că Ciurel a anunţat şi tăierea cotei de 6,5 la mie din fondul de salarii care mergea aici. Ciurel este însă generos cu clubul Energia, care are echipele de handbal şi baschet, unde bugetul va fi tot de peste un milion de euro, mult mai mult decât până acum.

Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a spus că alocările de bani pentru Energia vor creşte, deşi este nemulţumit de faptul că datoriile clubului depăşesc un milion de dolari. „Am fixat un buget, cei 4-5 care finanţăm Energia şi suntem membri fondatori, pentru a le asigura începând cu turul un nivel mult mai bun decât acum. Finanţarea va fi cu mult mai mare faţă de ce este acum, de un milion de euro“, a spus Ciurel. 

„Cei care au fost până acum trebuie să explice de ce sunt datorii atât de mari, de un milion de dolari“, a mai spus Ciurel. Preşedintele clubului, Liviu Ţârcă, nu se teme de o eventuală schimbare: „Tot domnul Ciurel m-a pus“, spune acesta. Preşedintele explică faptul că sunt unele datorii chiar şi de la înfiinţarea clubului. 

Chiar şi aşa, Ciurel spune că va da un milion de euro la Energia. În schimb, vrea ca echipele de baschet şi handbal să fie pe primele trei locuri în clasament. Ţârcă este mulţumit de banii ce vor ajunge în contul clubului, dar este uşor amuzat de obiectivul impus de Ciurel. „Primele trei locuri? Este greu, mai ales la handbal. Vom încerca să ne încadrăm, însă depindem şi de selecţia jucătorilor şi a antrenorilor“, a precizat şeful de la „Energia“.

Banii minerilor nu mai ajung la Pandurii

Pentru „Pandurii“ vin vremuri grele, judecând după finanţarea de la CEO. Diferenţa este majoră şi nu are cum să nu aibă repercusiuni. Pandurii primea până la şase milioane de euro, dar Ciurel spune că acum Clubul lui Marin Condescu va primi puţin peste un milion de euro. În plus, Ciurel spune că vrea să aibă controlul asupra banilor investiţi şi vrea să ştie pe ce sunt cheltuiţi. „La ora asta putem să spunem că banii care vin de la noi sunt foarte strict urmăriţi şi domnul Condescu ne raportează”, a spus Ciurel.

Acesta confirmă că este întrebat atunci când sunt luate decizii la club. A ştiut de plecarea lui Petre Grigoraş, dar şi de lista cu posibili antrenori. „A fost o listă cu 3-4 nume de antrenori, unii au fost prea scumpi“, a spus acesta.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: