Coaliţia Vântu, Patriciu, Năstase, acum în văzul lumii

Coaliţia antiBăsescu a ieşit la suprafaţă după ce Academia Caţavencu a publicat fotografii care arătau că, a doua zi după alegeri, miliardarul Dinu Patriciu, cel care i-a finanţat campania lui Crin Antonescu, a fost vizitat pe rând de Adrian Năstase (PSD), miliardarul Sorin Ovidiu Vântu, patronul publicaţiei care a făcut dezvăluirea, Teodor Meleşcanu, vicepreşedintele PNL, şi jurnalistul şantajist Sorin Roşca Stănescu. Evenimentul Zilei a obţinut şi două declaraţii interesante de la cei doi miliardari: Vântu „În ultimii 5 ani, cea mai cretină conducere”, Patriciu „Un scelerat nu mai poate fi preşedinte”.

Pentru oamenii simpli, Vântu este omul care s-a îmbogăţit din FNI, adică luând milioane de euro de la români şi investindu-i în propriile buzunare. Patriciu este omul care a cumpărat pe nimic compania Rompetrol de la stat, a exploatat-o câţiva ani şi a vândut-o apoi cu un miliard de euro. Banii vrea să îi investească acum în cumpărarea sistemului energetic din România. Cumpărare pe nimic, dacă îi vor ieşi jocurile.

Sorin Ovidiu Vântu şi Dinu Patriciu îl critică pe Traian Băsescu, Vântu arătând că în ultimii cinci ani România a avut "cea mai cretină conducere de stat", iar Patriciu precizând că este bine că un "comunistoid" şi un "scelerat" nu mai poate fi preşedintele României. "Dacă a fost pace în România? În ultimii cinci ani de zile? A fost cea mai cretină conducere a acestui stat din vremea fanarioţilor şi până astăzi. Pe data de 7 decembrie, imediat după alegeri, voi ieşi public să-mi expun poziţia vis-a-vis de ce s-a întâmplat în această perioadă", a precizat Vântu.

Dinu Patriciu a afirmat, marţi, pentru Evenimentul Zilei, că nu mai poate câştiga sub nicio formă un "individ lipsit de scrupule, de moralitate", "lipsit de orice fel de preocupare pentru binele României". "Eu cred că este foarte bine că un comunistoid cum este domnul Băsescu nu va mai fi preşedintele României şi în felul acesta, evoluţia democratică a României nu mai este împiedicată, aşa cum a fost în ultimii cinci ani.(...) Ceea ce cred însă, cu convingere, este că un scelerat nu mai poate fi preşedintele României", a arătat Patriciu.

Atacurile de o duritate fără precedent arată că mogulii sunt aproape siguri că vor repurta o victorie în al doilea tur de scrutin, prin unirea forţelor celor doi politicieni pe care îi controlează, Mircea Geoană şi Crin Antonescu.

În urma întâlnirii oamenilor cheie cu Dinu Patriciu, ieri s-a ajuns la situaţia în care PSD şi PNL au semnat protocolul de colaborare menit să îl scoată pe Geoană preşedinte.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: