Colonia ACH Peştişani, din nou fără curent

Cele aproape 70 de familii care locuiesc în colonia ACH din Peştişani au rămas, din nou, fără curent electric. Oamenii se plâng că de aproape trei săptămâni stau în întuneric şi că primăria refuză să-i lege la noul post de transformare din zonă. De cealaltă parte, autorităţile locale din Peştişani spun că oamenii au acumulat din nou datorii de zeci de mii de lei şi că nu îi va lega la postul cel nou până nu încheie contracte de închiriere.

Situaţie disperată pentru cele 70 de familii care locuiesc în colonia ACH din Peştişani. Oamenii stau de aproape trei săptămâni în întuneric deşi în zonă a fost ridicat un transformator nou de către primărie. Vasile Popescu, unul din cetăţenii din colonie, spune că autorităţile locale din Peştişani refuză să-i lege până nu încheie contracte de închiriere cu primăria. „De trei săptămâni stăm fără curent. Noi aveam de la Succes, am înţeles că au fost probleme, dar au făcut alt post de transformare nou cu contor cu tot, i-au dat zece minute drumul şi apoi din ordinul primarului au luat curentul, din ce motive nu ştiu. Avem reţea, avem transformator nou. Ei zic că nu ne dau curent până nu facem contracte cu primăria”, a spus Vasile Popescu.

Oamenii spun că preţul de închiriere impus de Consiliul Local este extrem de mare comparativ cu condiţiile din colonie. „Noi am avut contracte cu 22 de eurocenţi metrul pătrat, dar firma Consiliului Local a intrat în faliment la începutul anului şi de atunci nu am mai încheiat contracte. Ne-au zis prima dată cinci lei metrul pătrat chiria, dar am contestat, au lăsat la patru lei, dar la cum arată acolo şi patru lei ni s-a părut mult şi am contestat din nou. Ei zic că nu pot să ne lege la curent până nu facem contracte, dar e vrăjeală, Succes cum ne-a dat fără contracte, că noi de la 1 ianuarie nu am mai avut contracte şi am avut până în iulie curent. Lor le-a fost necaz că i-am contestat prin instanţă cu ultima hotărâre, dar patru lei metrul pătrat este enorm de mult pentru condiţiile care sunt acolo”, a spus Vasile Popescu, cetăţean din colonia ACH Peştişani.

Datorii către Succes

Autorităţile locale din Peştişani au însă o altă variantă, deşi admit faptul că preţul impus de Consiliul Local este prea mare pentru zona respectivă. „Sunt probleme, s-a adunat o datorie de 80.000 lei către Succes din ianuarie până acum. Noi am făcut partidă, transformator, am dat hotărâre de Consiliu Local, dar au contestat în instanţă şi noi fără contracte nu putem să le dăm drumul la curent. Soluţia este să strângă bani şi să încheie contractul cu noi, pentru a reporni curentul. Primăria nu poate să furnizeze curent fără un contract încheiat cu fiecare familie în parte. Preţul impus a fost de 4 lei/mp, este cam mare, o să-l mai scădem fără discuţii, ăsta este adevărul”, a spus Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: