Comedia erorilor în U Cluj - Pandurii 1-1

Pandurii s-au întors cu un punct de la Cluj după un meci în care greşelile s-au ţinut lanţ. Au comis-o grav şi arbitrii, un penalty dictat aiurea pentru clujeni şi un gol din ofsaid al pandurilor, dar şi apărătorii gorjenilor, care au părut mai vulnerabili ca oricând.

U Cluj – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-0), Stadion „Cluj Arena”, spectatori: 2.000

Au marcat: V. Dinu (min. 39) / Rusu (72).

U Cluj: Balauru – Ciupe, Szilagyi, Christou, Nicola (min. 80 Lupu) – Paulinho, Ad. Popa II, V. Gheorghe, Dos Santos (Năstăsie, 87) – V. Dinu (Drăghici, 64), Cleiton. Antrenor: Marius Popescu.

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Rusu, Mamele, Vlad – Voiculeț (Ignea, 75), Nistor, Răduț (Avramescu, 89) – Maxim, Matulevicius (Karim, 59), Cristea. Antrenor: Marian Dinu.

Cartonașe galbene: Balauru (min. 27), Nicola (27), Dos Santos (65), Ad. Popa II (90+4) / Pleașcă (25 și 69), Nistor (81).

Cartonaș roșu: Pleașcă (min. 69)

Arbitri: Iulian Dima – Mircea Orbuleț, Iulian Radu.

Gafe după gafe !

La Cluj am avut parte de o adevărată comedie a erorilor! Primul care şi-a intrat în rol a fost arbitrul Iulian Dima. Acesta a inventat un penalty la o fază în care Pleaşcă a „faultat” mingea într-un duel cu brazilianul Alex dos Santos. Noroc cu acelaşi Dinu care s-a crezut Mendieta şi a executat foarte prost penalty-ul, permiţându-i lui Mingote să reţină uşor. Următorii la gafat au fost fundaşii pandurilor care au dormit în ghete la golul clujenilor chiar înainte de pauză. Paulinho a centrat, mingea a plutit până la acelaşi Dinu, care şi-a luat revanşa pentru penalty-ul irosit. În repriza a doua, clujenii şi pandurii s-au întrecut în ratări de cascadorii râsului. Mingote şi-a luat mantaua de super erou şi a suplinit greşelile în lanţ din apărare. Ca şi cum nu era de ajuns că l-a taxat cu un penalty imaginar, arbitrul Dima l-a şi avertizat pe Pleaşcă la faza din minutul 25. Aşa se face că fundaşul pandurilor a fost eliminat în minutul 69 pentru un al doilea galben, încasat pentru henţ. Pandurii păreau învinşi, dar Rusu nu a fost de acord. Fundaşul a egalat din pasa lui Nistor, după o fază în care asistentul Orbuleţ a dormit din nou în ghete. Clujenii au mai lovit şi bara până la final, dar pandurii au reuşit să plece din Ardeal cu un punct. Un punct care părea insuficient la început, dar unul pentru care oamenii lui Grigoraş au transpirat din greu.

Arbitrii i-au supărat pe toţi !

Atât clujenii cât şi pandurii aveau motive să se declare nemulţumiţi de arbitrajul lui Dima şi a asistentului Orbuleţ. Dima a gafat groaznic în prima repriză când a inventat un penalty la intervenţia lui Pleaşcă la dos Santos. Fundaşul pandurilor a jucat în mod evident mingea, dar Dima a arătat punctul cu var. Cel mai penibil penalty dictat împotriva pandurilor de la cel de la Vaslui din urmă cu un an, la o fază în care Voiculeţ a jucat de asemenea mingea, dar la care arbitrul Robert Dumitru a văzut altceva. Asistentul Orbuleţ a prins şi el o seară foarte proastă. Mai întâi n-a semnalizat un ofsaid evident la faza care a precedat penalty-ul dictat de Dima. Mai apoi în repriza a doua, n-a semnalizat ofsaid la golul de 1-1, marcat de Rusu. „Am pierdut două puncte mari pe o eroare incredibilă a asistentului! La nivelul primei divizii aştept să văd altfel de arbitraje”, a spus la final antrenorul gazdelor, Marius Popescu. „Din păcate, tot meciul a fost influenţat de arbitraj”, a declarat şi Marian Dinu, secundul care l-a suplinit pe Grigoraş la Cluj. Din cauza unor probleme de sănătate, antrenorul pandurilor nu a mers cu echipa la Cluj şi a fost nevoit să urmărească meciul la televizor.

4 – egalul de vineri a fost al patrulea în meciurile directe dintre U Cluj şi Pandurii. Gorjenii mai au şi 4 victorii în cont şi nu au pierdut niciodată în faţa clujenilor

Reacţii:

Marius Popescu, antrenor U Cluj: „Am pierdut două puncte. După aspectul jocului, "U" merita să câştige. Nu e normal să nu vezi un astfel de ofsaid. Nu se poate la nivelul ăsta. Suntem şi noi vinovaţi că nu am marcat golul doi.”

Marian Dinu, antrenor secund Pandurii: „Îi felicit pe jucători. E un punct de moral, ţinând cont că am jucat în 10 oameni. Au dat dovadă de profesionalism. Am ţinut legătura cu Grigoraş prin telefon. S-a uitat la televizor la meci şi mi-a transmis indicaţii tactice. Sper ca Universitatea să-şi revină până la final, iar noi avem nevoie de patru, cinci transferuri pentru a ţine pasul cu Steaua şi Astra.” 

Adrian Rusu, Pandurii: „Ca jucător nu ai de unde să ştii dacă a fost ofsaid. Eu am tras la poartă şi am înscris. Ne bucură că am reuşit acest rezultat în 10 oameni. Suntem muncitori şi ne vedem de treabă. Avem stabilitate financiară şi ăsta e unul dintre motivele pentru care suntem aici.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: