Comercianţii de jucării, în vizorul Protecţiei Consumatorilor

Magazinele, pieţele şi supermarketurile din Gorj sunt ticsite de jucării în această perioadă. Pentru că am intrat deja în luna cadourilor, foarte mulţi comercianţi încearcă să-şi atragă clienţii cu diferite oferte. Cu toate acestea reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc atât pe cumpărători cât şi pe vânzători să aibă grijă ce cumpără, respectiv ce vând.

Foarte mulţi părinţi caută jucăriile cele mai ieftine din cauza lipsei banilor, iar patronii magazinelor încearcă să profite de acest lucru, în această perioadă, umplându-şi rafturile până la refuz cu jucării periculoase, de o calitate îndoielnică.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului atrag atenţia părinţilor că anumite categorii de jucării (în special cele gonflabile sau cu baterii) trebuie cumpărate cu precauţie şi de preferat din magazinele specializate. Părinţii trebuie să fie atenţi dacă de pe ambalajele jucăriilor, cele mai multe produse în ţările asiatice, lipsesc avertismentele privind vârsta utilizatorilor şi faptul că acestea conţin piese ce pot fi înghiţite. Ca atare, în această perioadă, comercianţii de jucării se vor afla în atenţia CJPC Gorj.

Nu vor scăpa de controale nici agenţii economici care comercializează produse de post şi produse tradiţionale. Conducerea CJPC Gorj se aşteaptă ca în această perioadă să crească numărul reclamaţiilor. „Ne aşteptăm la un număr mai mare de reclamaţii în această perioadă. Vom încerca să asigurăm permanenţa în timpul sărbătorilor de iarnă pentru ca oamenii să ne poată sesiza nemulţumirile legate de produsele sau serviciile achiziţionate, însă le atragem atenţia că nu putem interveni în cazul în care nu există un document privind achiziţia: bon sau factură fiscală, a declarat Daniela Michi, comisar şef al CJPC Gorj.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: