Comisar anchetat de DNA, de patru luni în concediu

Anchetatorii de la Direcția Națională Anticorupție Gorj instrumentează un dosar în care este cercetat un comisar al Gărzii de Mediu. Este vorba de Nicolae Babucea, care este și membru al Partidului Național Liberal. Nimeni nu știe care sunt infracțiunile pentru care comisarul este cercetat, însă în acest dosar sunt audiați ca martori mai mulți primari și administratori de firme din județul Gorj.

Nicolae Babucea este angajat comisar la Garda de Mediu Gorj și avea ca și atribuții de serviciu efectuarea controalelor în teren și aplicarea de amenzi contravenționale acolo unde se impune acest lucru. Nicolae Babucea este și membru cu acte în regulă al PNL Gorj, lucru recunoscut de comisar și în declarația de interese. Dacă se analizează declarația de avere a lui Nicolae Babucea din 2011, acesta este sărac lipit pământului. Nu are locuință, teren, mașină și nicio altă sursă de venite în afară de salariu lui și al soției. În 2011 comisarul a câștigat aproximativ 4.250 de lei, iar soția sa 12.200 de lei ca profesor. Din toamna anului trecut, Nicolae Babucea este în concediu medical și cel mai probabil tot de atunci dă cu subsemnatul pe la Direcția Națională Anticorupție. Nimeni nu știe acuzațiile care i se aduc în acest moment comisarului, dar potrivit unor surse se pare că acesta ar fi luat diferite sume de bani de la persoane în timpul controalelor pe care le efectua în teren pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale.

Comisar denunțat la DNA

Comisarul s-a ales cu o plângere la DNA, iar anchetatorii au demarat cercetările în acest caz. Mai mulți administratori, dar și primari, au fost citați în calitate de martori în acest caz și au dat declarații la DNA. Chiar ieri primarul din Schela, Aristide Șerbănescu, a fost văzut intrând la Direcția Națională Anticorupție și surse neoficiale susțin că ar fi fost să declare în calitate de martor.

Conducerea Gărzii de Mediu nu știe nimic despre acest caz și nici nu poate demara o anchetă internă până când DNA nu se pronunță. „Știm doar că este cercetat de cei de la DNA, dar nu știm pentru ce. Este în concediu medical din toamna anului trecut și nu știm ce să spunem. Probabil faptele s-au întâmplat în trecut, când eu nu eram la conducerea acestei instituții. Anchetatorii nu au spus despre ce este vorba”, a declarat Sanda, comisarul șef interimar de șa Garda de Mediu

În conflict cu un agent economic din Lainici

Fostul comisar șef de la Garda de Mediu susține că Nicolae Babucea nu a avut probleme la serviciu și nu a fost niciodată cercetat administrativ. O singură dată a avut un conflict cu un agent economic din Lainici. „Nu știu exact despre ce este vorba. Nu știu ce a făcut. Știu că își făcea planul de control, dar a avut o singură dată un conflict cu un agent economic din Lainici pe care l-a amendat cu o jumătate de miliar de lei vechi”, a declarat Ovidiul Ilie.

Agentul economic îi acuza pe comisari în anul 2011 că au fost în control, au băut și au mâncat gratis, iar apoi i-au trântit o amendă de 500 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: