Comisiile constituite la Rânca analizează componentele Electra

Compania energetică Electra ar putea fi înfiinţată în luna mai, Adriean Videanu, ministrul Economiei şi Comerţului solicitând grăbirea procedurilor de înfiinţare, care ţin de unităţile din Oltenia. Directorii complexurilor energetice Turceni şi Craiova au avut o întâlnire cu ministrul Adriean Videanu, care le-a cerut urgentarea documentelor pentru înfiinţarea companiei Electra.

 „Ministrul Adriean Videanu ne-a cerut la întâlnire să accentuăm procesul de centralizare a documentelor pentru înfiinţarea Electra. De asemenea ne-a cerut să punem la dispoziţie comisiilor de lucru toate documentele necesare“, a declarat Octavian Graure, directorul CE Turceni.

Discuţii pe energie şi minerit la SNLO

Astăzi va veni la Turceni şi o comisie de lucru constituită la Rânca. Rolul celor patru comisii formate este să facă un sumar al sporurilor şi salariilor primite de mineri, energeticieni, şi cei de din sectorul hidro pentru o armonizare. „Astăzi va veni la Turceni o comisie de lucru pe parte de minerit şi pe parte de energie şi se vor întâlni la SNLO, iar pe parte hidro  vor avea o întâlnire la Vâlcea“, a declarat Octavian Graure. Din comisiile de lucru fac parte responsabili de resurse umane, un specialist pe parte de salarizare şi unul pe parte de legislaţie, din toate cele trei complexuri energetice, Rovinari, Turceni şi Craiova. „După ce vor fi întocmite documentele necesare, vor ajunge la directorul Electra, Constantin Bălăşoiu, care la va aviza. După ce toate drepturile inventariate de comisii vor fi armonizate, vor începe discuţiile despre contractul colectiv de muncă din cadrul companiei“, a mai adăugat Graure.

Electra, înfiinţată până în luna mai

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat în cadrul întâlnirii că cel mai probabil compania Electra va fi înfiinţată până la sfârşitul lunii mai. Din Electra fac parte complexurile energetice Rovinari, CE Turceni şi CE Craiova, SNLO (Societatea Naţională a Lignitului Oltenia), Nuclearelectrica, Hidroserv Râmnicu Vâlcea şi sucursalele Hidroelectrica SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu şi SH Târgu Jiu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: