Comuna Crușeț are nevoie urgentă de un microbuz școlar

A mai rămas o lună până la începerea noului an școlar, iar autoritățile locale din comuna Crușeț fac eforturi pentru a-i primi pe elevi așa cum se cuvine în noul an școlar. Au început deja lucrările la școlile din comună, dar cea mai mare problemă cu care se confruntă sistemul de învățământ din comuna Crușeț este lipsa unui microbuz școlar. Până acum elevii au fost transportați cu un ARO care s-a defectat, iar reparația este destul de costisitoare și nu se găsesc nici piese.

Autoritățile locale din comuna Crușeț au demarat deja lucrările de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ de pe raza localității. Tot în această perioadă se fac igienizări. Suma alocată de la bugetul local pentru aceste lucrări este de aproximativ 500 de milioane de lei vechi. „Noi am început deja lucrările la școli. Acum ne ocupăm de curățitul sobelor, acolo unde este nevoie le facem din nou. La Școala Generală Crușeț facem izolaţie termică la exterior, iar la Slăvuța numai în interior avem de lucru. Noi vrem să primim ca în fiecare an copiii în condiții bune, pentru că ei au fost întotdeauna prioritatea noastră”, a precizat Viorel Drăgușin, primarul din comuna Crușeț.

Este nevoie de microbuz școlar la Crușeț

Autoritățile locale din Crușet au nevoie urgentă de un microbuz școlar pentru că mașina care transporta elevii s-a defectat, reparația acesteia ar costa foarte mulți bani, dar nu se mai găsesc nici piese. Autoritățile din Crușeț au depus documentația la Inspectoratul Școlar. „Am avea nevoie de un microbuz școlar, pentru că am comasat trei școli. Este vorba de şcolile Slăvuța, Crușeț și Urda. Avem aici cam 340 de copii și avem mare nevoie de un microbuz școlar. Noi avem un ARO din 2001, dar nu putem să-i transportăm în condiții bune. Șoferul mi-a spus că este într-un stadiu avansat de degradare și ar costa foarte mult. Mai mult decât atât, piesele sunt foarte scumpe. Noi am anunțat și la inspectorat”, a mai spus primarul din Crușeț.

ISJ promite microbuz

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că au cunoștință despre problema din comuna Crușeț. Atunci când vor ajunge microbuzele în Gorj, cel mai probabil unul va merge acolo. „Știm problema, pentru că autoritățile au depus și la noi documentația. Așteptăm și noi să vedem ce microbuze vor fi repartizate, dar mai ales când se va întâmpla acest lucru. Comuna Crușeț va avea prioritate”, a declarat Ion Ișfan.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: