Concursul de la Garda de Mediu ar putea fi contestat

Postul de comisar sef al Gărzii de Mediu Gorj a fost scos la concurs. Examenul va avea loc pe 20 februarie, însă actualul comisar şef Ovidiu Ilie nu s-a hotărât dacă să participe sau nu. Mai mult, spune că se gândeşte chiar să conteste acest concurs deoarece legea îi permite.

Agenţia Funcţionarilor Publici organizează concurs pentru ocuparea postului de comisar şef la Garda de Mediu Gorj, dar şi în alte judeţe din ţară. Examenul este programat pe 20 februarie, iar actualul director Ovidiu Ilie spune că s-a săturat de examene. Pentru a participa la concurs trebuie să ai o vechime de minim doi ani în această funcţie publică, dar şi studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă.

Ovidiu Ilie spune că, potrivit legii, la Gorj nici nu ar trebui organizat un concurs şi probabil va fi anulat sau, dacă nu, probabil îl va contesta. „Eu sunt prim-comisar, funcţie echivalentă cu funcţia publică de grad maxim, este o funcţie superioară celei pentru care se face concurs acum. Articolul 99 din Legea Funcţionarilor Publici spune că acolo unde o persoană deţine o funcţie superioară nu se mai organizează concurs“, a declarat Ovidiu Ilie, şeful Gărzii de Mediu Gorj.   

Acesta mai spune că din 2005 a dat examen în fiecare an, în timpul fiecărui Guvern şi că la momentul acesta nu s-a decis dacă să participe sau nu.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: