Condescu a cerut scuze pentru fapta lui Cârţu

Cazul antrenorului Sorin Cârţu, care a făcut semne ce puteau fi interpretate ca fiind jignitoare, la finalul jocului cu Unirea Urziceni, l-a pus pe preşedintele clubului în situaţia de a-şi cere scuze la arbitrul vâlcean. Augustus Constantin nu a ţinut însă seama de scuzele gorjenilor şi a depus un memoriu şi un raport suplimentar la Comisia de Disciplină, acestea ducând la suspendarea lui Sorin Cârţu pentru următoarele şase etape.

Gorjenii speră să-l mai poată avea totuşi pe tehnician pe bancă în acest tur şi au cerut o revizuire a deciziei pe motiv că antrenorul nu s-a putut apăra, acesta nefiind prezent la şedinţa comisiei.

„În numele clubului, ne cerem scuze“

Preşedintele Marin Condescu a cerut scuze în numele clubului Pandurii dacă arbitrul Augustus Constantin s-a simţit jignit de semnele antrenorului Sorin Cârţu.

"L-am sunat după meci să-mi cer scuze dacă s-a simţit jignit şi i-am amintit că a greşit şi el faţă de Pandurii de câteva ori, dar nici n-a vrut să audă", a precizat ieri Condescu precizând că şi antrenorul ar fi trebuit să îşi ceară scuze şi să se treacă peste acest incident care nu a fost sancţionat cu eliminarea antrenorului de pe teren la finalul meciului şi acesta nu avea de ce să fie suspendat. „În primul rând vreau ca în numele clubului să ne cerem scuze dacă  arbitrul s-a simţit vreun moment jignit şi să considerăm că a fost un incident care a avut loc doar izolat pe timpul desfăşurării partidei.”

Oficialul nu crede că arbitrajul a influenţat derularea jocului şi consideră că arbitrii români trebuie încurajaţi: „Nu a fost influenţat rezultatul meciului de deciziile de arbitraj şi din punctul meu de vedere, ca la orice meci, au fost şi greşeli minore, dar niciuna din echipe nu a fost avantajată. Iar la noi de câte ori ne-a arbitrat Augustus Constantin, chiar dacă rezultatele nu ne-au fost favorabile, nu au fost probleme. Cred că Pandurii Târgu Jiu face parte din acele echipe care susţin arbitrii români şi care nu a protestat doar când greşelile au fost evidente. Contestând în continuare cu vehemenţa cu care se contestă arbitrajul românesc, fotbalul nostru are de pierdut şi noi toţi avem de pierdut. Nu o să mai vină să arbitreze nimeni în fotbalul românesc.”

Scuza pentru Cârţu: trăieşte meciul

Referitor la atitudinea lui Sorin Cârţu, preşedintele a explicat faptul că trăieşte meciul altfel decât cei din jur şi de aceea se transformă: „Îl cunosc pe Sorin Cârţu, atât cât mi-a permis el să-l cunosc. Cred că cea mai mare problemă a lui şi cel mai mare defect este o calitate, trăieşte meciul la maxim. Înainte de meci, după meci şi la antrenamente este o cu totul altă persoană. Din păcate pe timpul meciului se transformă, se încinge rău de tot. El are şi o vorbă, drogul lui este fotbalul! Nici decizia comisiei de disciplină de a-i da şase etape de suspendare fără să asculte şi părerea lui nu mi se pare corectă. Eu cred, din experienţa pe care o am, şi lucrez de peste 20 de ani cu oamenii, că niciodată sancţiunile care sunt insuportabile nu îndreaptă lucrurile, ci le înrăiesc”, a spus Condescu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: