Condescu, la întâlnire cu parlamentari din patru judeţe

Parlamentari din cele patru judeţe pe raza cărora funcţionează Complexul Energetic Oltenia au ajuns la Târgu Jiu, unde are loc o întâlnire cu sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu. Au venit parlamentari de toate culorile politice dn Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea. Este prezent şi liberalul Viorel Palaşcă de la Mehedinţi, care a amintit că atunci când era el secretar de stat, în 2007, lucrurile mergeau bine, salariile erau crescute, nu tăiate. Deputatul PSD Gorj Vasile Popeangă a spus că nu înţelege de ce se face atâta caz în jurul CE Oltenia, pentru că situaţia nu este aşa de gravă, câtă vreme se înregistrează profit. Aproape toţi salariaţii CE Oltenia sunt de astăzi în concedii fără plată.

La discuţii sunt prezenţi mai bine de zece parlamentari şi lideri de sindicat din minerit şi energie. Din Gorj lipsesc la această oră parlamentarii Iriza, Khraibani, Weber şi Ponta. În urmă cu puţin timp a ajuns şi deputatul Cristiana Anghel de la PC Dolj.

Marin Condescu a spus că nu aşteaptă soluţii de la parlamentari, ci sprijin. Acesta le-a spus aleşilor că CE Oltenia este în situaţie de faliment, că după părerea lui premierul Ponta este minţit, după care a trecut la tablă, pentru a le prezenta parlamentarilor situaţia de fapt.

Primul care a luat cuvântul dintre parlamentari a fost Marinică Dincă, PDL Dolj, care a întrebat cum poate afla ce cuprinde contractul de management al lui Ciurel, câtă vreme mai e pe funcţie deşi a vândut în primele cinci luni 57% din cantitatea de energie prevăzută pentru această perioadă. A urmat senatorul Toni Greblă, PSD Gorj, care a vrut să ştie cum s-a desfăşurat negocierile stabilite luni de ministrul Niţă, între administraţie şi sindicate.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: