Condescu: Ne vom răzbuna în Israel!

Pandurii porneşte ca outsider la Tel Aviv după 1-1 în tur cu Hapoel. Cu toate astea şeful pandurilor, Marin Condescu, rămâne optimist şi crede că echipa sa poate obţine calificarea în Ţara Sfântă.

Pandurii au şansa a doua la Tel Aviv pentru că un 0-0 îi califică pe oamenii lui Ben Shimon. Pentru calificare, Nistor şi compania au nevoie de o victorie la orice scor sau un egal mai mare de 1-1. Misiunea e îngreunată de oboseala acumulată în campionat. În timp ce pandurii au ajuns deja la 3 meciuri de Liga 1 şi 3 de Europa, israelienii se focusează doar pe competiţia europeană deoarece sezonul în Israel începe peste 3 săptămâni.

Ţară Sfântă, dar şi cu noroc bun?

Pandurii şi-a complicat misiunea după 1-1 pe teren aşa zis propriu cu Hapoel Tel Aviv. Golul lui Sasha complică viaţa gorjenilor care trebuie să câştige sau să obţină un 2-2 pentru a atinge play-off-ul EL. Un eventual 3-3 sună parcă prea fantezist...

Pandurii au controlat pe alocuri meciul cu Hapoel, dar singurul gol a venit de la Nistor şi acela cu mare noroc după gafa de începător a lui Amos. Întrebarea e dacă norocul (bun) va ţine cu gorjenii şi în Ţara Sfântă. Condescu speră la asta şi la o calificare ce i-ar duce echipa mai aproape de visul numit grupele EL. „Ne vom răzbuna în Israel. Mă aştept să ne calificăm în retur. La Cluj a fost un rezultat echitabil şi sunt optimist pentru meciul de la Tel Aviv. A apărut o oboseală la echipă, dar sper să trecem peste ea. Sper ca toate echipele româneşti să meargă mai departe. Steaua şi Astra au câştigat iar noi cu Petrolul trebuie să recuperăm. Rezultatele echipelor româneşti din această perioadă sunt foarte bune”, crede Condescu.

2 – puncte au acumulat până acum pandurii la coeficientul UEFA pentru România. Adică 1 punct pentru victoria cu Levadia Tallinn (4-0) şi câte 0,5 puncte pentru egalurile cu Levadia (0-0) şi Hapoel (1-1)

4,5 – puncte a strâns Astra la coeficientul UEFA de ţară, cel mai mult dintre echipele româneşti. Steaua a adus 3 puncte iar Petrolul 2,5

„Sperăm să ne calificăm în bloc toate echipele româneşti, am mai aduna puncte la coeficient şi poate în curând România va avea din nou o echipă direct în grupele Champions League”.

Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

„Am primit gol şi ne va fi foarte greu în retur, trebuie să batem acolo. Ei sunt favoriţi acum, dar noi sperăm. Mă bucur pentru echipele româneşti, am ajuns la 14 meciuri consecutive în cupele europene fără înfrângere”-

Răzvan Stanca, Pandurii

„Şansele sunt egale, sunt echipe de nivel apropiat, cei mai inteligenţi se vor califica. Jucăm acasă după un rezultat bun în deplasare, trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut”.

Ran Ben Shimon, antrenor Hapoel

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: