Conflict deschis între secretara şi contabila şcolii

Secretara Grupului Şcolar din Ţicleni susţine că nu şi-a mai luat salariul de trei luni, dintr-o ambiţie personală a contabilei. Maria Babucea susţine că sora contabilei a fost disponibilizată şi din acest motiv refuză să-i dea ei salariu, care este tot secretară. Actuala conducere a liceului susţine că problema asta trenează de ceva timp, dar se pare că secretara nu are contractul de muncă înregistrat şi de aceea contabila nu îi dă salariul. Vechea conducere a unităţii de învăţământ este de altă părere şi-i dă dreptate secretarei.

În urmă cu câteva luni s-a modificat organigrama la Grupul Şcolar din Ţicleni şi din două secretare trebuia să rămână una singură. A fost aleasă secretara şefă în persoana Mariei Babucea şi a plecat colega ei care este sora contabilei. Disponibilizata a atacat decizia în instanţă. Tribunalul Gorj i-a dat câştig de cauză, însă conducerea unităţii de învăţământ a formulat recurs, iar la Curtea de Apel Craiova şi-a pierdut postul.

Maria Babucea a intrat în şomaj după ce Tribunalul Gorj i-a dat dreptate colegei sale, însă a fost apoi chemată la serviciu. De atunci secretara şefă susţine că nu şi-a mai luat salariu. „Nu mi-am luat salariul de 3 luni de zile. Contabila refuză să-mi dea banii pe motiv că sora ei a fost disponibilizată. De fapt din două posturi de secretar trebuia să rămână unul singur. Ea fost dată afară, a contestat decizia, a câştigat la Tribunalul Gorj şi atunci eu am plecat în şomaj. Liceul a făcut recurs şi la Craiova a pierdut postul definitiv. Atunci m-au chemat pe mine din şomaj la serviciu. Acest lucru o deranjează pe contabilă”, spune Babucea.

Salariile profesorilor, condiţionate de plecarea secretarei

Mai mult decât atât, Maria Babucea o acuză pe contabilă şi de faptul că îl constrânge pe directorul unităţii de învăţământ să semneze ştatul de plată fără să fie trecută ea.” Contabila nu vrea să mă treacă pe ştatul de plată sub nicio formă. Ştie şi domnul inspector Işfan şi domnul director, dar văd că nimeni nu face nimic. Contabila îl şantajează pe domnul director şi-l constrânge să semneze ştatul de plată fără să fiu şi eu trecută. Îi spune că dacă nu semnează în forma pe care o face ea, nu îşi primeşte niciun profesor salariul”.

Contabila instituţiei de învăţământ susţine că nu a trecut-o pe secretară pe ştatul de plată pentru că ar comite o ilegalitate. „Eu nu fac ilegalităţi. Sunt contabil şef şi nu semnez lucruri care nu sunt legale. Secretara nu are contractul de muncă înregistrat unde trebuie, atât pot să vă spun”, este replica celei acuzate.

Directorul se contrazice

Directorul unităţii de învăţământ susţine chiar că secretara lucrează la negru, pentru că nu şi-a înregistrat contractul de muncă. „Situaţia aceasta trenează de mai mult timp. Doamna contabilă refuză să-i dea salariul. Din câte ştiu eu doamna secretară are contract pe o perioadă determinată de timp, adică până la sfârşitul acestei luni. Din câte ştiu eu nu are contractul înregistrat acolo unde trebuie, adică la ITM. Vedem care este situaţia şi doamna secretară îşi va primi salariu pe toată această perioadă, pentru că a venit la serviciu”, a declarat Mihai Istrate, actualul director.

Atât contabila cât şi directorul sunt contrazişi de fosta directoare care susţine că secretara şefă lucrează cu acte în regulă şi cu toate astea nu îşi primeşte banii. „Doamna secretară Babucea Maria lucrează cu acte în regulă, numai că doamna contabilă şi sora ei, secretara disponibilizat, nu se împacă cu această idee”, spune Eugenia Ungureanu.

Problema este cunoscută şi de conducerea Inspectoratului Şcolar.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: