Conservatorul Ilie Petrescu şi-a dorit o carieră militară

Directorul Uzinei Execuţie Foraje (UEF) Motru, Ilie Petrescu, şi-ar fi dorit din tot sufletul să urmeze o carieră în Marina Militară. Acesta a avut şi un început în acest sens însă din cauza unor probleme de sănătate pe care le-a avut unul din părinţi a trebuit să renunţe la idee şi să se dedice unei meserii la mare căutare pe acea vreme. Aşa se face că după mai bine de 20 de ani de minerit, Petrescu este astăzi directorul unei societăţi al cărui capital majoritar aparţine Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Ilie Petrescu se află la cârma UEF Motru din martie 2009 după ce ani la rând s-a dedicat luptei sindicale la Mina Ploştina. Îşi aduce aminte şi astăzi de acele vremuri, caracterizându-le drept „tulburi”. „A fost o perioadă grea pentru că fix în acea perioadă au fost ample mişcări sindicale, lupte de stradă. Le-am depăşit dar undeva în suflet tot rămân. Nu a fost deloc uşor pentru oamenii care au fost direct implicaţi, de asta mi-am şi dorit să ies din acest joc”, a declarat Ilie Petrescu.

Petrescu: „Mi-a plăcut haina militară”

Deşi foarte puţini cunosc acest lucru, Ilie Petrescu se mândreşte că a terminat Liceul de Marină Militară din Orşova. Şi-ar fi dorit să urmeze această cale în viaţă însă necazurile au fost mai puternice decât dorinţa de a triumfa. „Am făcut doi ani de marină militară la Orşova după care tatăl meu s-a îmbolnăvit şi a trebuit să o ajut pe mama. Mi-aş fi dorit să fac carieră pentru că mi-a plăcut haina militară, e ceva deosebit”, a adăugat Petrescu.

Creşte fazani

De meserie inginer minier, Ilie Petrescu se dedică însă şi agriculturii dar şi creşterii păsărilor. A dezvoltat o mare pasiune pentru fazani. „Eu stau la bloc în Motru însă îmi place să muncesc la ţară. Am de toate, cresc şi fazani, am opt până acum, dar vreau să-i înmulţesc. Îmi face plăcere să cresc păsări, consider că este o relaxare”, a declarat Ilie Petrescu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: