Consilierii USL şi PP-DD de la Fărcăşeşti şi-au dat demisiile

Toţi candidaţii de pe listele USL şi PP-DD la Consiliul Local Fărcăşeşti şi-au dat ieri demisiile. Consilierul Antonică Belgiu a declarat că în acest fel trebuie să fie făcute demersurile pentru dizolvarea Consiliului Local şi organizarea unor noi alegeri. Dănuţ Spiridon Rotaru, consilierul personal al primarului Dănuţ Spiridon Bălu, a declarat că demisiile nu au fost înregistrate deoarece au fost depuse în copie xerox. Belgiu a menţionat că le va depune şi în original.

Antonică Belgiu vrea cu orice preţ organizarea unor noi alegeri la Fărcăşeşti. „În această dimineaţă (ieri-n.red) USL şi PP-DD au depus demisiile consilierilor de la 1 la 17, ca să nu mai poată să pună pe următorii de pe listă şi pentru a nu se mai convoca Consiliul Local“, a declarat Antonică Belgiu. Acum, la Fărcăşeşti mai sunt şase consilieri, patru PDL, unul independent şi unul UNPR.

Belgiu a făcut plângere şi în instanţă, în Contencios Administrativ, în data de 2 august, cerând să se constate desfiinţarea Consiliului Local. El spune că două dintre şedinţe, cea din 5 iulie şi cea din 21 iulie, nu au respectat legea.„ În două şedinţe ordinare Consiliul Local nu s-a întrunit şi conform Legii 215, articolul 51 lit. a consiliul local se dizolvă. În mod normal trebuia să se desfiinţeze pentru că nu s-a întrunit. A fost convocat doar cu 11 consilieri“, a mai spus Belgiu.

Demisiile celor 34 de persoane nu au fost însă înregistrate deoarece sunt copii xerox. „Nu putem înregistra nişte copii xerox. Le-am spus să vină cu originalele“, a declarat consilierul primarului, Dănuţ Rotaru. „Până la ora 16 o să duc originalele“, anunţă Belgiu, care adaugă faptul că Instituţia Prefectului este responsabilă pentru prelungirea conflictului de la Fărcăşeşti.

REACŢIE

Vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, este de acord cu demisiile în bloc ale consilierilor USL. El crede că singurul mod de soluţionare a conflictului din Consiliul Local Fărcăşeşti este organizarea alegerilor anticipate.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: