Contre SMEO-FNME pe seama numărului de membri

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, le dă peste nas celor din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). "Vrabia mălai visează", a spus acesta despre declaraţiile liderilor FNME conform cărora SMEO ar pierde teren în CE Oltenia şi că pe zi ce trece rămâne cu tot mai puţini membri. Liderii FNME îi transmit lui Căldăruşe că zilele următoare o să aibă parte de o surpriză, atunci când va fi prezentată situaţia membrilor.

Căldăruşe spune că încă mai reprezintă câteva mii de oameni şi că nu se pune problema să rămână fără oameni în sindicat. Liderul SMEO le-a reproşat celor de la FNME că au uitat de colegii din Valea Jiului. "Le răspund cu un proverb românesc: Vrabia mălai visează! Aşa şi cu dumnealor. Acum nici nu mai şti cine e la FNME. De FNME nu se prea mai vorbeşte nimic. Am văzut de fapt și reacția în ceea ce priveşte problema celor din Valea Jiului. Știu că a intrat în insolvență, ştiu că acolo au fost tăiate de noul administrator foarte multe sporuri, foarte multe drepturi, n-am văzut absolut nicio reacţie în sensul acesta din partea celor care au o obligația și legală și morală", a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.
Liderul SMEO a mai spus și că în prezent SMEO numără peste 3500 de membri de sindicat. "Nu se va schimba nimic. În perioada următoare o să vedem chiar mai multe lucruri. Timpul le rezolvă pe toate", a spus acesta.

„Am luat o mie de membri”
Cei din FNME spun că liderul SMEO nu știe ce vorbește. "Căldărușe o să aibă parte de o surpriză. Nu știe ce i-am luat de pe 4 ianuarie până astăzi. Sunt vreo mie care au părăsit SMEO și au venit la FNME de când a plecat Ciurel. La 1 decembrie Căldărușe avea 3780 de membri. Fiecare departament al său din teritoriu este măcinat zilnic", a comentat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte al FNME.
Legat de situaţia minerilor din Valea Jiului, liderii FNME au spus că "Sunt în federaţie cu noi, au puterea deplină să facă orice acţiune sindicală. Federația îi sprijină, cu logistică, cu declarații. Am făcut şi către minister să îi sprijinim ca şi sindicate care suntem din aceeaşi federaţie. Dar ce putem să facem noi sindicatele din Gorj, din CE Oltenia, decât să-i ajutăm moral? În momentul în care fac un miting putem să ne ducem și noi să-i ajutăm. Și am înțeles că o să facă, o să ne ducem și noi să-i încurajăm, să ducem oameni la miting", a mai spus Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 2,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: