Conturile Primăriei Rovinari, blocate abuziv de Trezorerie

Conturile Primăriei Rovinari au fost blocate vineri din cauza unei amenzi luate anul trecut de societatea de salubritate din localitate de la Garda de Mediu. Primarul Dorin Filip spune că măsura blocării conturilor a fost luată abuziv de şeful trezoreriei locale, după ce directorul general al DGFP Gorj a aprobat eşalonarea datoriei pe trei luni.

Directorul Trezoreriei Rovinari este acuzat de comportament abuziv de către primarul Dorin Filip. „De ani de zile acest director Logăscu ne face numai probleme. Se crede mai general decât orice director general, altfel nu se explică de ce a blocat conturile primăriei, în condiţiile în care Direcţia Generală a Finanţelor Publice ne-a aprobat eşalonarea datoriei pe trei luni”, a spus Filip.

Primarul a spus că datoria provine de la fosta societate de salubritate a orașului, care a luat cu câţiva ani în urmă o amendă: “Am făcut o societate nouă, subordonată Consiliului Local, care a preluat şi activele şi pasivele vechii societăţi. Faptul că am preluat datoriile demonstrează buna noastră credință. Puteam să facem altă societate şi să îi lăsăm să recupereze ei banii de la societatea veche. Noi am zis să fim corecţi, iar ei acum ne blochează conturile”.

Datoria la care se referă primarul constă într-o amendă de 500.000 RON dată anul trecut de Garda de Mediu vechii societăţi de salubrizare, la care se adaugă nişte restanţe la plata TVA. “Am convenit cu Direcţia de Finanţe o reeşalonare pe trei luni a acestor datorii. Noi dorim să plătim, dar cei de la Finanţe trebuie să înţeleagă faptul că suntem şi noi afectaţi de criză, avem de plătit furnizorii de gaze şi energie electrică. Vrem să plătim eşalonat, domnul director Cupă, de la Târgu Jiu, ne-a aprobat, dar este imposibil de colaborat cu acest funcţionar de la Rovinari, care tot timpul ne-a făcut numai probleme”.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: