Copiii cu nevoi speciale, premiaţi într-un concurs sportiv

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu în colaborare cu fundaţia Special Olympics au organizat luni, 22 noiembrie 2010, la Colegiul Tehnic Henri Coandă „Campionatul regional de Fotbal Unificat”. Evenimentul face parte din programul de competiţii de Fotbal Unificat. Interesant este că în cadrul acestui concurs echipa este formată dintr-un număr aproximativ egal de sportivi cu cerinţe educative speciale şi parteneri din învăţământul de masă. Echipele judeţului Gorj au fost formate din elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu şi elevi de la Colegiul Tehnic Henri Coandă – prof. Drăgoi Elisabeta.

La startul competiţiei s-au aliniat echipe din judeţele: Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt şi Teleorman. Arbitrajul a fost asigurat de doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv care aveau competenţe în domeniu, ceea ce a făcut ca pe traseul competiţiei să nu fie greşeli de arbitraj. Festivitatea de premiere a fost o adevărată bucurie pentru toţi concurenţii. Medaliile şi diplomele au fost înmânate de către domnul director prof. Nicu Baiu care s-a implicat şi în organizarea acestei competiţii.

Cele două echipe de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu şi C.N. Henri Coandă s-au clasat pa locurile I şi II, acest lucru bucurându-i foarte mult pe sportivii participanţi la această competiţie. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu are tradiţie în ceea ce priveşte participarea la competiţiile organizate de fundaţia Special Olympics şi această tradiţie va fi păstrată atât timp cât această şcoală va exista şi va primi sprijin.

Profesorii Elena Dospina şi Pantelimon Isuf

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: