Copiii din clasele pregătitoare, evaluaţi în centre speciale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va stabili săptămâna viitoare centrele în care vor fi evaluaţi copiii care intră de anul viitor în clasa pregătitoare sau în clasa I. Înainte de a stabili întâlnirea cu consilierii din centrele realizate în acest sens, părinţii micuţilor trebuie să facă mai întâi o vizită medicului de familie pentru a obţine o adeverinţă din care să rezulte că elevul este apt pentru şcoală. Evaluarea se va realiza în perioada 20-29 februarie.

Natalia Mihai, directorul Centrului Județean de Resurse şi Asistență Educațională Gorj, spune că respectivele centre nu au fost încă stabilite pentru că se așteaptă rezultatele recensământului, însă dă asigurări că acestea vor fi formate cât mai aproape de domiciliul copiilor. ”Centrele pentru evaluarea copiilor se vor stabili după finalizarea recensământului, adică după data de 18 februarie. Acestea se vor organiza cât mai aproape de domiciliul micuţilor”, spune Natalia Mihai. Cei care vor trece prin filtrul evaluării consilierilor sunt copiii care au vârste mai mici decât cele stabilite în metodologii, iar părinţii vor să îi înscrie fie în clasa pregătitoare, fie în clasa I. Astfel, dacă copilul are 6 ani împliniţi până la 31 august 2012 poate, la solicitarea scrisă a părintelui, să fie înscris în clasa I dacă dezvoltarea psihosomatică atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a acestei clase. Prin evaluare vor trece și copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie, iar părinții doresc să îi înscrie la cursurile clasei pregătitoare. Evaluarea elevilor se va face în centre organizate la nivelul școlilor sau grădiniţelor în intervalul 20-29 februarie 2012. Natalia Mihai spune că părinții care au copii aflaţi în aceste situaţii trebuie să meargă la medicul de familie sau medicul pediatru, de unde să obţină o adeverinţă care să ateste că micuțul este apt pentru școală sau clinic sănătos. ”Evaluarea psihologică se calculează și în funcție de dezvoltarea lor fizică, așa că trebuie să aducă acest aviz din partea medicului pediatru. Evaluarea se va face într-un mod civilizat. Am avut întâlniri cu consilierii unde i-am anunțat despre acest lucru. Cred că la nivelul unui centru vom distribui câte trei consilieri pentru că mai sunt și formalități de făcut”, mai menționează Natalia Mihai. La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj se va organiza un centrul special de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I pentru copii proveniţi din alte localităţi sau judeţe.

CALENDAR

Afișarea nivelului de clasă la care vor fi înscriși copiii, conform rezultatului evaluărilor va fi făcută pe 2 martie, când va fi anunțat și programul de înscriere la clasa pregătitoare, respectiv clasa I a copiilor ai căror părinți doresc înscrierea la școala de circumscripție.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: