Corina Drăgotescu, în SUA pe bani publici

Ziarul "Mioriţa", publicaţie a românilor din SUA, a criticat dur modul în care jurnalista Corina Dărgotescu a "emigrat" în Statele Unite, unde trăieşte din bani publici. Special pentru ea a fost creat un post de ataşat de presă la consulatul din Los Angeles. Iată integral articolul din Mioriţa, preluat din ziarul Curentul.

”Consulul General al României la Los Angeles, Eugen Chivu, a declarat pentru ziarul Miorița USA, că jurnalista Corina Drăgotescu va fi atașat de presă al Consulatului, începând de la 1 septembrie 2013. Din discuția cu domnul Consul General reiese că postul este nou creat, iar salariul jurnalistei va fi plătit din bani publici. Corina Drăgotescu va începe munca direct cu o pauză, pentru că urmează Labor Day weekend.
Ce datorii au de achitat contribuabilii și statul român față de Corina Drăgotescu, o jurnalistă controversată, care și-a anunțat intenția de emigrare în octombrie 2012, într-un reality show lacrimogen la TV? Potrivit declarațiilor ei din 2012, soțul a câștigat la DV Lottery, iar motivul emigrării este fiica lor, care studiază fashion & modeling la UC Riverside din Long Beach, CA. Dar despre facultățile de ”maioneză cu ciuperci” din SUA discutăm altădată. ” Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puțin. Am văzut cum este să trăiești într-o țară în care vin oameni din toate locurile și în care toleranța înseamnă ceva. Aveam niște vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă mă așteaptă un anunț al unui alt ‘domn Boc’ care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară, unde muncești 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îți depui bani de pensie său pentru viitorul copilului și reușești să-i oferi o viață normală familiei pe care o ai. Pornesc la un alt drum”, a declarat ziarista în 5 octombrie 2012, la RTV.
Este normal ca familia Drăgotescu să-și susțină unicul copil. Nu este normal să uzeze de metode de parvenire dâmbovițene pentru a obține o sursă de venit în SUA. Românii din America și-au câștigat respectul pentru că s-au integrat în societate prin forțe proprii (fără proptele de la București), respectând legislația și valorile țării adoptive. Drăgotescu vine în SUA cu balcanisme, a renunțat deja la obiectivele declarate anul trecut (corespondent RTV; școală de nutriție în California), iar acum are ambiția “să aibă grijă de românii-americani”. Numai că românii-americani nu au nevoie de grija dumneaei pentru că se descurcă foarte bine singuri, unii de zeci de ani, alții de 3-4 generații.
În calitate de angajată MAE, Corina Drăgotescu nu va presta servicii pentru SUA, deci nu va avea dreptul la ajutor social sau pensie din partea statului american, ci va depinde tot de “un domn Boc”.
-Metodele dâmbovițene de parvenire nu dau roade în administrația publică sau în firmele private americane, dar pot să infecteze ușor orice bucată de pământ românesc - misiunile diplomatice ale României din străinătate sunt "pământ românesc".
Corina Drăgotescu s-a lansat în presă imediat după Revoluția din 1989, iar de-a lungul timpului și-a exprimat sprijinul pentru Ion Iliescu, echipa lui neo-comunistă și alții. În iunie 1990, Corina Drăgotescu era de partea minerilor, care băteau studenții din Piața Universității și susținea că "minerii au făcut bine că au distrus jumătatea putredă a mărului". Ca o nostalgică veritabilă, în anii '90, Corina Drăgotescu a deținut brandul comunist "Scânteia".
"Procedura de achiziționare a mărcii «Scânteia» a fost demarată la începutul anului 2007, și la sfârșitul lunii martie 2008, am intrat în posesia brand-ului. Dețin dreptul de proprietate asupra tuturor domeniilor, mai puțin Imobiliar și IT. Pot să spun că plănuiesc să lansez un produs de informații pe zona de Internet, și anume un site. Am două domenii înregistrate deja - www.scanteiaonline.ro și www.ziarul-scanteia.ro. Ambele domenii sunt înregistrate pe numele Magdalena Gabriela Bolintineanu, asistenta consilierei mele. E un proiect. Nu știu dacă voi rămâne cu forma aceasta, cu linia gândită acum un an și jumătate în urmă", a declarat Corina Drăgotescu. (sursa: Mediafax)
O parte dintre românii din SUA - pe care ea declară că vine să-i ajute - au emigrat din cauza mineriadelor, securiștilor, comuniștilor, corupției și parveniților plătiți din bani publici. Deci, românii din SUA nu au nevoie de ajutorul Corinei și al altora ca ea. Cei care au ajuns în SUA înainte de 1989 - oameni cărora li s-au confiscat averile, li s-a retras cetățenia română și nu mai așteaptă pensii sau ajutoare din România - nu au motive sa agreeze opiniile doamnei Drăgotescu, care a susținut adesea că "statul român are, deci statul trebuie să ne dea" și a muncit "pe brânci" pentru a stoarce cât de mulți bani a putut de la statul român. Știați că a divorțat de soț ca să primească o locuință de la stat și apoi s-a recăsătorit cu "biletul ei câștigător" la DV Lottery? Presupun că și pentru postul din LA a transpirat în același fel grețos - s-a mutat din trust în trust și a cântat "imnuri" celor care au plătit-o mai mult. Ca urmare, nu sunt prea mulți români din SUA care au nevoie de sprijinul Corinei, în afară de familia și prietenii ei.
Unul dintre rolurile misiunilor diplomatice românești din străinătate este acela de a acorda sprijin cetățenilor români aflați în dificultate într-o țară străină. Dar ajutorul nu constă în angajarea la consulat sau ambasadă pentru românii incapabili să-și găsească un loc în societatea americană. Ca urmare, decizia Bucureștiului de a-i oferi o sursă de venit Corinei Drăgotescu la Los Angeles, nu putea veni decât ca o răsplată pentru servicii politice murdare, făcute unui papițoi sus pus, lipsit de educație și bun simț. Pe lângă salariul în lei și indemnizația în valută - potrivit legii - Corina Drăgotescu va avea dreptul la o indemnizație de instalare, sporuri, premii și beneficii; o indemnizație pentru soțul ei (dacă acesta nu va fi încadrat în muncă în SUA); indemnizație pentru cumpărarea unor efecte personale și o sumă care va acoperi o parte din taxele de studii ale fiicei ei. Pe scurt – contribuabilii români vor suporta costurile emigrării Corinei în SUA, demențial!
Ghidul Viitorului Diplomat, pagina 11: "dacă visezi să devii membru al Corpului diplomatic și consular al României, trebuie să ocupi o funcție publică, să nu fii membru al unui partid politic, să cunoști cel puțin o limbă străină, să fi absolvit Academia Diplomatică său să fi promovat concursul de admitere în Corpul diplomatic și consular al României (organizat potrivit regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de admitere în Ministerul Afacerilor Externe) și nu în ultimul rând să ai o stare de sănătate corespunzătoare, atestată de Ministerul Afacerilor Externe. Concursurile de admitere în Corpul diplomatic și consular se organizează pentru funcțiile diplomatice său consulare vacante. Dacă ar fi să întrebăm un specialist în acest domeniu, ar declara că sociabilitatea, lucrul în echipă, ținuta vestimentară, spiritul analitic și capacitatea de sinteză, flexibilitatea, rigurozitatea și, nu în ultimul rând, loialitatea sunt printre calitățile care nu ar trebui să-i lipsească unui diplomat."

Aha, deci loialitatea față de anumite grupuri de interese o recomandă pe Corina Drăgotescu pentru un post în diplomație! Încă n-am auzit-o vorbind în engleză, dar va primi un spor pentru limbi străine. Academia Diplomatică nu a absolvit-o, vechime în MAE nu are. Oare a câștigat un concurs? Când? Cine au fost contracandidații ei, cine a declarat-o admisă și a decis angajarea ei în LA? Corina Drăgotescu, bolnavă de cancer cu câțiva ani în urmă, are o stare de sănătate perfectă așa cum prevede legislația? Cine a decis că e necesar acest post la Los Angeles pentru ca Drăgotescu are treburi personale acolo? Presupun că a transpirat "pe brânci" pentru acest post, în stilul ei caracteristic de oportunistă. Manierele "elegante" ale jurnalistei le cunoaștem din aparițiile ei televizate - de exemplu din altercația cu Andreea Pora (Revista 22) în direct la Realitatea TV, în 2010.
Doamna Drăgotescu ne-a transmis că vrea să vorbească cu directorul ziarului Miorița USA, după ce vine la post. Sunt curioasă pe ce ton și ce are de gând să ne ofere ca să nu mai scriem adevărul despre ea? O admir pentru ambiția cu care încercă să implementeze în SUA sistemul mizerabil de pile, cunoștințe și relații cu care a făcut carieră în România. Numai ca integrarea în SUA nu este similară cu integrarea în Consulatul din LA, iar aceasta este o altă lecție pe care o are de învățat. Gogoșile "dinozaurilor" din mass media românească - categorie căreia aparține Corina, nu valorează nici cât o ceapă degerată în societatea americană. În curând s-ar putea să auzim că a arestat-o poliția pentru că a încercat să dea șpagă undeva.
De ani de zile singurul "refren" pe care-l auzim la misiunile diplomatice românești din SUA este "nu avem bani". Din cauza lipsei de fonduri misiunile diplomatice funcționează cu personal redus. În ultimii ani s-a discutat varianta angajării part time a unor români din comunitate, o soluție care ar reduce cheltuielile MAE prin eliminarea costurilor de relocare, transport, și întreținere pentru familiile diplomaților trimiși temporar la post în SUA. La Ambasada României din Washington DC - principala misiune diplomatică a României în SUA, nu s-a zugrăvit interiorul de mai mulți ani. Instalațiile de încălzire și răcire sunt vechi și nu mai fac față necesităților. Clădirea Ambasadei, cumpărată de Regina Maria în anul 1926, necesită renovări pentru care nu sunt alocate suficiente fonduri. Ambasada nu mai are bucătar de vreo 7-8 ani; pentru recepții și evenimente este nevoită să apeleze la firme de catering și la improvizații. Personalul diplomatic șterge praful, dă cu mopul și curăță băile de la locul de muncă, pentru că ambasada nu are fonduri să angajeze o firmă de curățenie sau o femeie de serviciu permanent. Prosperitatea unei țări se vede la Washington DC și după acest criteriu - clădirile și posibilitățile ambasadelor. Bine că MAE a găsit resurse ca să-i plătească un salariu Corinei Drăgotescu , pentru a tăia frunze la câini în Consulatul din LA! Sper că vom primi fotografii cu Corina, când va fi rândul ei la curățenie în clădirea Consulatului. Sau va fi generoasă și va plăti din propriul ei salariu o femeie de serviciu la Consulat?
În concluzie, cei care ați plecat din România pentru că v-ați săturat de corupție, nepotisme, parveniți și relațiile lor - vizitați Consulatul General al României din Los Angeles după 1 septembrie 2013 și căutați-o pe Corina. Va fi benefic - salvați bani! Vă veți aminti de ce ați plecat din țară; vă va trece repede dorul de casă și cheful de a vizita România, deci nu veți mai cheltui bani pentru biletele de avion și cadouri pentru România. Mulțumim mult pentru ajutor, Corina!

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: