Corneliu Popescu şi Zoica Zamfirescu, martori în procesul lui Draghici

Surpriză de proporţii în procesul fostului angajat al Consiliului Judeţean Gorj, Alexandru Drăghici, care acum îşi aşteaptă sentinţa în dosarul de trafic de influenţă pe care îl are pe rolul Tribunalului. La ultimul termen din acest proces, cel de ieri, printre martorii audiaţi au fost şefi importanţi ai inculpatului, şefi pe care acesta îi prezenta ca rude sau prieteni pentru a-şi convinge pe fraierii cărora le cerea banii că are toate şansele să le rezolve problemele.

Inculpatul Alexandru Drăghici şi-a recunoscut ieri faptele în faţa judecătorului de caz şi a menţionat că le regretă, după ce împotriva sa au fost depuse mai multe mărturii nefavorabile. Printre cei care au venit în faţa magistratului şi au depus mărturie s-a numărat inclusiv soacra celui de la care fostul funcţionar public lua bani, femeia povestind cum a adunat fiica şi ginerele său aproape o jumătate de miliard de lei vechi pentru a-i da şpagă celui care le promitea vrute şi nevrute, în ideea că le va găsi superslujbe în SRI sau Consiliul Judeţean. Audierea soacrei denunţătorului a fost însă doar o mică parte din "coliva" lui Drăghici, pentru că bomboana a reprezentat-o audierea a două nume grele din Consiliul Judeţean. Fostul vicepreşedinte Corneliu Popescu, secretarul judeţului, Zoica Zamfirescu, precum şi şeful lui Drăghici din Consiliu, Cosmin Bajmatără, au depus mărturie în faţa magistratului, după ce fostul angajat al CJ Gorj le-a spus celor de la care cerea bani pentru a-i "angaja" că are pile la cei amintiţi mai sus. Fostul vicepreşedinte Corneliu Popescu era prezentat ca fiind "naşul" său, lucru pe care acesta l-a negat, toţi cei audiaţi ieri spunând că nu au avut treabă cu faptele lui Drăghici.       

"Îmi pare rău pentru faptele săvârşite"

Fostul angajat al Consiliului Judeţean a fost denunţat în toamna anului trecut, denunţătorul său dându-şi seama că este păcălit şi că va mai ajunge prea curând să lucreze la SRI. Drăghici riscă o pedeapsă între 2 şi 10 ani de puşcărie, putând să primească o condamnare inclusiv cu suspendare, el fiind însă în arest preventiv din toamna anului trecut, când a fost prins în flagrant luând ultimii bani de la denunţătorul său.

Procurorul DNA din acest dosar e evitat ieri să ceară o pedeapsă anume pentru Drăghici, magistratul menţionându-o judecătorului de caz că lasă la aprecierea instanţei să stabilească o pedeapsă, deşi judecătorul a precizat că se impunea pronunţarea unei cifre. Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a menţionat că o sentinţă de condamnare la închisoare se impune având în vedere suma relativ mare solicitată denunţătorului, precum şi funcţia publică deţinută de acesta. Avocatul lui Drăghici a pledat, în schimb, pentru condamnarea cel mult la închisoare cu suspendare a clientului său sau în cuantum egal cu zilele de arest preventiv, ţinând cont de vârsta de aproape 60 de ani a acestuia, precum şi de faptul că "la Consiliul Judeţean nu avea o funcţie importantă, ci era unul dintre sutele de birocraţi de acolo". Alexandru Drăghici a avut ultimul cuvânt înainte ca magistratul să se pronunţe, acesta spunând că "îmi pare rău pentru faptele săvârşite".

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: