Cosmin Popescu explică de ce s-a autosuspendat din PDL

Deputatul Cosmin Popescu s-a autosuspendat din partid. Acesta a decis să se retragă din PDL Gorj până când va rezolva problema cu dosarul penal pentru care va avea termen pe 28 martie.

Cosmin Popescu este unul dintre cei câţiva parlamentari ai actualei puteri care s-a ales cu dosar penal şi chiar cu o sentinţă în timpul mandatelor lui Traian Băsescu. Ieri dimineaţă fostul şef al filialei judeţene a mers la sediul central al partidului şi şi-a anunţat colegii că se retrage din organizaţie până în momentul în care îşi va clarifica problemele din justiţie. Acesta afirmă că a făcut gestul respectiv pe fondul discuţiilor purtate în ultima vreme în PDL cu privire la persoanele implicate în anchete penale, Popescu având o condamnare de doi ani cu suspendare într-un dosar penal, sentinţa nefiind definitivă.

„Am mers la partid de dimineaţă şi am depus o cerere prin care mă suspend din calitatea de membru până când îmi voi clarifica toate problemele cu justiţia. Din bun simţ am considerat că se impune un asemenea gest, pe fondul celor discutate în ultimele zile, după votul în cazul lui Dan Păsat”, a menţionat Cosmin Popescu. Anul trecut deputatul a demisionat şi din funcţia interimară a organizaţiei judeţene, deşi demisia sa a fost luată în discuţie după săptămâni întregi de amânări la nivel de partid.

Termen pe 28 martie

Popescu a fost condamnat pentru favorizarea infractorului, în condiţiile în care dosarul pe care Ionel Manţog şi Ion Vulpe îl au pe rol la Tribunalul Sibiu nu a fost finalizat prin pronunţarea unei sentinţe penale. Deputatul a făcut recurs la sentinţa pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi aşteaptă reluarea procesului său cu un complet format din cinci magistraţi. „Procesul va începe pe 28 martie şi sper ca măcar acolo să fie luate în calcul dovezile cu care eu îmi susţin nevinovăţia. Sunt acte şi declaraţii la dosar care arată categoric faptul că lucrurile stau cu totul altfel, dar, acum, este o sentinţă deja dată împotriva mea şi, pe linie politică, nu vreau să creez vreo problemă partidului până când nu îmi clarific pe deplin problemele din justiţie”, a mai spus Popescu.

PARLAMENTARI CU DOSARE PENSALE

Deputatul Dan Morega are pe rol două dosare în care înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa în curând sentinţele. Fostul liberal este judecat pentru fapte de corupţie atât în dosarul cu fostul ministru al muncii Paul Păcuraru, cel cu interceptările telefonice făcute la cererea DNA, precum şi cel cu primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, în care este prinsă şi celebra discuţie cu „bani pentru partid”.

Mugurel Surupăceanu este, de asemenea, implicat în faimosul dosar „buldotanc”, cel în care fostul director general de la CE Turceni, Dumitru Cristea, a şi fost arestat preventiv pentru câteva zile în noiembrie 2008. Toate aceste dosare se judecă la instanţa supremă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind cea care pronunţă hotărârile în cazul parlamentarilor.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: