Cota de cărbune, acordată în bani pe 25 noiembrie

Angajaţii care au fost concediaţi în cadrul programului de concediere colectivă, dar nu au încasat cota de cărbune în bani sau în natură, vor primi acest drept până pe 25 noiembrie. Aceasta este decizia luată în cadrul şedinţei sindicatelor cu administraţia din CE Oltenia.

Pe ordinea de zi a şedinţei dintre sindicate şi administraţia companiei au participat directorii Sorin Boza, Ionel Ilie, Daniel Antonie şi Ovidiu Bălăcescu. Potrivit liderilor sindicali de la FNME, s-a decis prelungirea termenului pentru depunerea cererilor de solicitare a cotei de cărbune în natură până pe 1 noiembrie. Până la acest moment au depus cerere circa 8000 de persoane. Sunt probleme şi de onorare a cererilor deoarece sunt cariere, cum ar fi Peşteana, de unde trebuie să ridice cărbunele mii de salariaţi, a declarat Dan Pîrvulescu.
De asemenea, s-a decis ca minerii care nu vor lua cărbune să primească bani până pe 25 noiembrie. Suma acordată va fi de 500 de lei brut. Vor primi bani şi cei care au plecat din companie la ultimele concedieri, adică câteva sute de persoane. Şefii CE Oltenia au promis şi că vor face o analiză a situaţiilor în care salariaţi care au cedat terenuri sau care au fost angajate după ce un membru al familiei a lucrat în companie. Aceştia erau încadraţi pe perioadă determinată şi au fost printre primii puşi pe listă, fără să se mai ţină seama de convenţiile semnate cu societatea. S-a solicitat şi acordarea alimentaţiei de protecţie pentru mineri şi energeticieni, dar şi sporul de 5,5% pentru activităţile unde se funcţionează 7 zile din 7. Acest spor a fost deja câştigat în instanţă de zeci de angajaţi.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: