Crețan are motive să râdă și de SMER!

Eșecul înființării Sindicatului Mine Energie Oltenia s-a repetat aproape tras la indigo și în cazul demersurilor inițiate de anumiți lideri sindicali pentru a înființa Sindicatul Mine Energie Rovinari. Constantin Creţan a intervenit în proces şi a demonstrat că iniţiatorii SMER fac parte din mai multe organizaţii sindicale, ceea ce nu este legal. În replică, avocatul Gheorghe Pecingină susţine că instanţa nu a respins înfiinţarea SMER, ci doar a dat termen pentru depunerea de noi acte.

Constantin Crețan, liderul de la Sindicatul Lignitul Oltenia, spune că nu i-a venit să creadă că liderii din jurul lui Ion Ruşeţ, consiliaţi de acelaşi avocat Gheorghe Pecingină, vicepreședinte al PSD Târgu Jiu, se poticnesc atât de rău la înfiinţarea sindicatelor. De această dată, Gabriel Căldăruşe a încercat să înfiinţeze Sindicatul Mine Energie Rovinari, deşi este fondator şi la Sindicatul Mine Energie Oltenia. „Vă dați seama, marii juriști care sunt de partea lui Ciurel, marii lideri sindicali care se înțeleg bine cu administrația CEO nu sunt în stare să facă un demers simplu pentru a înființa un sindicat cu care să își facă jocurile. Nu îi duce capul, eu atât le spun, deși se dau foarte deștepți și cu multe facultăți. Eu înființat 15 sindicate până acum și nu am avut vreodată problemele lor. Eu nu știu ce vor face de acum încolo, pentru că e clar că Ciurel rămâne fără marele sindicat la care visa și tot cu noi va trebui să negocieze pentru că așa e legal. Poate se gândesc să facă vreun Sindicat Mine Energie la Turceni, poate la Craiova, că văd că la Motru și Rovinari au dat-o în bară rău de tot. Cum pot ei să-i reprezinte pe oameni, să negocieze un Contract Colectiv de Muncă în avantajul minerilor și energeticienilor, dacă nu sunt în stare nici măcar un sindicat simplu să înființeze?”, se întreabă, retoric, liderul sindical Constantin Crețan, acesta somând săptămâna trecută administrația CEO să reia negocierile cu sindicatele care au semnat Contractul Colectiv de Muncă și să nu mai încheie protocoale cu organizații sindicale care nu există legal, dar ai căror reprezentați sunt foarte apropiați de actuala administrație a unității.

Următorul termen - 14 martie

Avocatul Gheorghe Pecingină susţine că înfiinţarea SMER nu a fost respinsă, ci doar amânată. „S-a dat termen o săptămână. Nu s-a luat în pronunțare, înființarea sindicatului nu a fost respinsă. Trebuie să depunem 15 declarații notariale, potrivit cărora nu mai fac parte din alte sindicate. 15 din cei 60 care vor să înfiinţeze sindicatul de la Rovinari. S-a dat termen pentru că am mai avut o cerere de intervenție tot din partea domnului Crețan”, a declarat avocatul Gheorghe Pecingină, angajat de Gabriel Căldărușe.

Unul dintre cei care au iniţiat înfiinţarea ambelor sindicate, SMEO şi SMER, este chiar Gabriel Căldăruşe, care se vrea preşedinte la SME Rovinari. Dacă se retrage din SMEO, ar putea îngreuna înfiinţarea sindicatului lui Ruşeţ, care oricum a fost respinsă la Judecătoria Motru, fiind în apel la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: