Cristea – din medical în concediu de odihnă

Fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, anchetat pentru fapte de corupţie, este în continuare angajat al unităţii, fără a se şti pe ce funcţie va lucra în viitor. Actualul director general, Ionel Manţog, spune că, până acum, nici vorbă ca predecesorul său să fi trecut vreo zi pe la unitatea pe care a condus-o până la sfârşitul anului trecut.

Conform lui Manţog, Cristea a demisionat din postul de director general, atunci când a fost arestat preventiv în luna noiembrie, dar demisia a dus la încetarea contractului de mandat pe care îl avea pentru a conduce Complexul Energetic. În consecinţă, contractul său individual de angajat al unităţii a rămas în vigoare, chiar dacă, de atunci şi până acum fostul director general nu a mai trecut pe la Turceni nici măcar o zi. „Din câte ştiu, până lunea viitoare are concediu medical, iar apoi are o cerere pentru concediu de odihnă. Ce va face domnul Cristea se va stabili atunci când va veni la muncă. Nu ştiu ce post a avut înainte, tot ce ştiu este că, până acum, nu a trecut măcar o zi pe la unitate”, afirmă Manţog.

Actualul director general al Complexului Energetic a avut însă cuvinte de laudă atunci când a vorbit despre activitatea lui Cristea în fruntea unităţii. Cu această ocazie Manţog nu a exclus complet informaţiile conform cărora predecesorul său ar urma să se ocupe de proiectele de sute de milioane de euro pentru modernizarea unităţii atunci când a va reveni la muncă. „Am discutat în consiliul de administraţie să facem o structură pentru coordonarea proiectelor de mediu. Am propus înfiinţarea unui post de director de proiect şi s-a şi speculat că asta ar fi fost făcută pentru Cristea. Despre el pot doar să spun că, dintre toţi foştii directori generali, a fost cel mai avansat în proiectele de investiţii de care are nevoie Complexul. Pe el l-a blocat în proceduri Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului. Să răspundă pentru greşeala pe care a făcut-o, dar să nu uităm că a muncit 30 de ani în minerit. Nu vreau să-l fac nici erou, dar nici să-l detestăm complet”, a menţionat Manţog.

Discuţii despre casa lui Călinoiu din Primăverii

Dumitru Cristea a fost arestat preventiv de procurorii anticorupţie într-un dosar care vizează modul de achiziţionare a unui utilaj la un preţ supraevaluat de către Complexul Energetic Turceni. Cristea a declarat la Tribunalul Gorj, atunci când se judeca solicitarea sa de eliberare din arestul preventiv, că va renunţa la orice contract cu angajatorul de la Turceni dacă de un asemenea gest depindea libertatea sa. Ionel Manţog are şi el un dosar pe rol la Tribunalul Sibiu pentru fapte de corupţie, dosar care vizează felul în care a început construirea unei case în cartierul Primăverii folosindu-se de informaţii care erau secret de serviciu, în perioada în care acesta era director la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Întrebat ieri dacă nu intenţionează să îşi dea demisia pentru un astfel de motiv, Manţog a menţionat că într-o situaţie asemănătoare se află şi Ion Călinoiu, unul dintre liderii PSD Gorj. „Dacă eu am beneficiat de informaţiile acelea confidenţiale, de unde a beneficiat Călinoiu de ele, dacă ele erau atât de secrete. Eu eram angajat în sistem, dar el nu era şi totuşi şi-a făcut o casă la fel ca a mea, în care, culmea, el chiar locuieşte. Pe el justiţia nu l-a găsit vinovat, nu- De aceea consider că dosarul meu nu impune o demisie din partea mea, mai ales că avem şi prezumţia de nevinovăţie în ţara asta”, a menţionat şeful de la Turceni.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: